Nerašę apeliacijų, prašymus studijuoti galėjo registruoti iki liepos 19 d. Parašiusiems apeliacijas ši data pratęsta iki liepos 22 d. vakaro.

Vilnietė Brigita skundė istorijos egzamino rezultatus. Pasak Brigitos mamos Giedrės Kerulienės, apeliantams pateikta informacija, kad rezultatai bus skelbiami liepos 22 d. „Mes ramiai sėdėjome ir laukėme, o kai pirmadienio vakarą atsisėdome pildyti stojimo procedūrų, pamatėme, kad mūsų nėra apeliacijas padavusių sąrašuose. Kilo panika“, - pasakojo G. Kerulienė.

Iš pat ryto ši DELFI skaitytoja paskambino Vilniaus šv. Kristoforo vidurinės mokyklos direktorei, iš kurios sužinojo, kad apeliacijų rezultatai atkeliavo dar penktadienį – liepos 16 d. Šeštadienį mokykloje vyko atestatų teikimas, tačiau į jas moteris su dukra nėjo, manydama, kad atestato negaus nesant galutinių rezultatų.

Laimė, atostogaujanti direktorė atvyko į mokyklą ir atidavė brandos atestatą.

Aiškindamasi situaciją G. Kerulienė kreipėsi ir į Nacionalinį egzaminų centrą (NEC). „Man paaiškino, kad jau viskas gerai, kad apeliantų sąrašai perduoti į informacinį centrą“, - teigė G. Kerulienė.

Tačiau informacinio centro darbuotoja Brigitos pavardės turimuose sąrašuose nerado. „Ir Vilkaviškyje mergaitė neišlaikė valstybinio egzamino, padavė apeliaciją ir ramiai laukė 22 d. O 22 d. ir apeliantų stojimai baigiasi. Niekas nepateikė informacijos, kad rezultatai paskelbti anksčiau“, - piktinosi G. Kerulienė.

Pašnekovė mano, kad tokia situacija pakenkė stojantiems į užsienį - jie ten turi pateikti brandos atestatą. G. Kerulienė teigė mananti, kad jei nebūtų suskubusi aiškintis, būtų pražiopsojusi stojimą. „Manau, ir dabar labai daug vaikų bando ir stoti ir mato, kad jų nėra sąraše – jie kaip ir pavėlavę. Tada jie visus metus praranda“, - baiminosi abiturientės mama.

Po apeliacijos jos dukros egzamino rezultatas liko nepakitęs.

Vėlavo duomenų perdavimas

„Pačioje pradžioje pasakyta, kad apeliacijų rezultatai bus paskelbti iki liepos 22 d. Tai buvo aišku nuo rugsėjo“, - DELFI teigė NEC direktoriaus pavaduotojas Gediminas Trakas. Pasak jo, NEC skubėjo apeliacijų rezultatus paskelbti kuo anksčiau, kad vaikai juos sužinotų ir galėtų per išleistuves gauti atestatus.

„Mes esame atviri – turimus rezultatus paskelbiame, iš karto perduodame LAMA BPO“, - tikino G. Trakas.

„Sistema jau turi veikti. Mums tik maždaug apie pietus perdavė pavardes tų apie 2300 asmenų, rašiusių apeliacijas. Šiuos duomenis turėjo perduoti vakar ar dar anksčiau, deja, įvyko taip, kad gavome tik dabar. Dabar duomenys sukelti ir jiems vėl suteikta teisė koreguoti prašymus. Jiems nieko blogo neatsitiks“, - tikino LAMA BPO prezidentas prof. Pranas Žiliukas.

Pasak P. Žiliuko, šįmet situacija sudėtingesnė, nes vėlai baigėsi egzaminų sesija, be to, LAMA BPO tapo visiškai priklausoma nuo valstybinių duomenų bazių. P. Žiliuko teigimu, šįmet informacija keletą dienų vėlavo iš Švietimo informacinių technologijų centro.

LAMA BPO prezidentas nuramino, kad visi apeliacijas teikę stojantieji priėmimo prašymus koreguoti galės kaip ir žadėta - iki 22 d. vakaro.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją