Nėra aišku, kas privertė šią žuvį palikti įprastas jai vietas, tačiau galiausiai štorminiai vėjai ją praktiškai išmetė į Baltijos jūros krantą.

Vis dėlto patyrusiam žvejui Aleksejui Liatunui reikėjo gerokai pasistengti, norint įveikti didžiulę jūros gyventoją, kurios ilgis (įskaitant nosį – kardą) siekė maždaug tris metrus. Kaip nurodyta Kaliningrado Pasaulio vandenyno muziejaus (kurio darbuotojai pirmieji sužinojo apie retą laimikį) interneto svetainėje, žmogaus kova su žuvimi „buvo lygiavertė“ – jie priklausė tai pačiai svorio kategorijai.

Gardi kardžuvės mėsa tą pačią dieną buvo patiekta ant šventinio stalo. O jos galvą A. Liatunas atidavė Kaliningrado Valstybinio technikos universiteto mokslininkams – ichtiologams, kuriems tai vertingas radinys.

Prieš penkerius metus dar viena kardžuvė buvo sugauta Baltijos jūros vandenyse Kuršių nerijoje. Tačiau anksčiau sugauta žuvis buvo daug mažesnė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją