"Žmonės turi žinoti, kokiems produktams pagaminti ar išauginti naudoti GMO. Turi būti ant kiekvienos etiketės parašyta, kad produktas pagamintas iš žaliavos - kiaulienos, jautienos, paukštienos, kiaušini, - kuriai auginti naudoti GMO", - ketvirtadienį BNS sakė D.Barakauskas.

Jis sako, kad tokia informacija turės būti pateikta ir ant tų produktų, kurie į Lietuvą įvežami iš kitų valstybių.

Europos reikalų komitetas yra įpareigojęs Vyriausybę šį ketvirtadienį Europos Sąjungos (ES) Aplinkos tarybos posėdyje paremti Austrijos iškeltą iniciatyvą dėl GMO auginimo sąlygų atskirose ES šalyse.

Austrija siūlo keisti kai kurias ES direktyvas ir leisti bendrijos valstybėms pačioms spręsti, ar apriboti, ar neribotam laikui uždrausti arba kitaip reguliuoti GMO auginimą savo teritorijoje.


"Darbietis" Kęstutis Daukšys yra regitravęs pataisas, numatančias, kad GMO turinčių maisto produktų reklamoje tokia informacija būtų nurodyta.

Seimui jau buvo pateiktos "tvarkiečių" parengtos Genetiškai modifikuotų organizmų įstatymo pataisos, kuriomis siūlyta nuo šių metų liepos skelbti moratoriumą GMO, tačiau Teisės ir teisėtvarkos komitetas pateikė išvadą, kad įstatymo projektas prieštarauja Konstitucijai ir Seimas jo nebesvarstys.

Pataisomis "tvarkiečiai" siūlė uždrausti į Lietuvą įvežti ir išleisti į aplinką GMO iki moratoriumo, kuris turėjo įsigalioti nuo liepos 1-osios, panaikinimo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją