Vasarą ežero vanduo įgauna balzganai žalsvą atspalvį, suteikdamas ir taip labai poilsiautojų pamėgtai vietai dar daugiau patrauklumo.

Giliaus paežerėje ilgus dešimtmečius veikė kempingas, pakrantė buvo labai mėgstama vietos ir atvykstančių poilsiautojų. Ežere buvo nutiesti lieptai, įrengti plaukimo takai, pastatytas nardymo bokštas. Nuo tų ir vėlesnių laikų ežero dugne susikaupė daug įvairių šiukšlių.

Narai, dažnai nardantys Tytuvėnų regioninio parko ežeruose pasisiūlė padėti išvalyti ežero dugną. Talką organizuoti padėjo ir joje dalyvavo vietos žvejai bei regioninio parko direkcija.

Net 23 narai mėgėjai iš Šiaulių, Kauno, Vilniaus ir kt. Lietuvos vietų švarino Giliaus ežero dugną. Prie jų prisijungė ir vietos gyventojai. Narai dugne rastas šiukšles rinko į tinklinius maišus, kuriuos žvejai kėlė į valtis ir plukdė į krantą. Daugiausia iškelta tuščių butelių. Bet buvo rastos kelios padangos, naktinio matymo prietaisas ir net mobilus telefonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)