Teisės aktai nereglamentuoja, kad genetiškai modifikuoti maisto produktai parduotuvėje būtų laikomi specialiose jiems skirtose lentynose ar kad būtų nuolat sudarinėjami maisto produktų, kurių sudėtyje yra GMO, sąrašai.

Prekyba GMO turinčiais produktais tarp Europos Sąjungos valstybių vyksta be apribojimų, o ES rinkoje galima prekiauti tik tais produktais, kurie atitinka teisės aktų reikalavimus.

„Lietuva negali drausti įvežti ar parduoti genetiškai modifikuotus maisto produktus, kuriais leidžiama prekiauti ES rinkose. VMVT uždavinys – siekti, kad šie produktai, esantys rinkoje, ar naudojami gamyboje, būtų saugūs, teisingai paženklinti ir atitiktų jiems keliamus teisės aktų reikalavimus. VMVT pagrindinis rūpestis – kad vartotojai būtų teisingai informuojami apie maisto produktų kilmę ir turėtų galimybę pasirinkti juos genetiškai modifikuotus ar natūralius“, – pranešime spaudai cituojamas VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

VMVT rekomenduoja respublikos gyventojams atidžiau skaityti maisto produktų ženklinimo etiketėse nurodytą informaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją