„Pabrėžiame, kad, vystant agrobiotechnologija Lietuvoje, galima padidinti atsinaujinančios energijos šaltinių potencialą, apsaugoti Lietuvos žemės ūkį nuo neigiamų klimato kaitos padarinių ir sumažinti aplinkos taršą cheminėmis medžiagomis, tuo gerinant ekologinę situaciją Lietuvoje”, - teigiama biotechnologų konferencijos metu priimtoje rezoliucijoje.

Mokslininkai teigia, kad nustatyti GMO naudą ar žalą aplinkai galima tik išbandžius vietos sąlygomis, „todėl su genetiškai modifikuotais augalais būtina atlikti lauko bandymus Lietuvoje ir nustatyti jų galimą poveikį žmonių sveikatai, aplinkai ir biologinei įvairovei.”

Konferencijos „Biotechnologijos saugaus naudojimo ir vystymo perspektyvos Lietuvoje“ dalyviai kreipėsi į Vyriausybę, prašydami tęsti biotechnologijos plėtrą Lietuvoje, skatinti tarptautines ir vietines investicijas į biotechnologiją Lietuvoje.

DELFI primena, kad kovo 24–25 dienomis Vilniuje buvo organizuota biotechnologijų konferencija, kurioje aptartos GMO perspektyvos Lietuvoje. Prie viešbučio, kuriame pradėta svarstyti apie genetiškai modifikuotų organizmų auginimą, piketavo būrelis „žaliųjų“.

„Žalieji” teigia, jog Lietuva per maža šalis tokiems eksperimentams ir GMO yra nesaugūs žmogui ir aplinkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją