Teismas informuoja, kad Marijampolės savivaldybės gyventojas Ž. K. kaltintas tuo, kad 2014 m. vasarį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto dėl asmeninių nesutarimų su sugyventine metu tyčia smogė jai peiliu į įvairias kūno vietas, nuo ko ji įvykio vietoje mirė. Netrukus Ž. K. nuėjo į kitą kambarį, kur bandė nužudyti bejėgiškos būklės buvusius, kartu gyvenusius sugyventinės vaikus (7 m. ir 15 m. amžiaus).

Užsėdęs ant vieno lovoje miegojusio vaiko ėmė jį smaugti ir tyčia peiliu kelis kartus smogė jam į kaklą. Šios nusikalstamos veikos nebaigė, kadangi vaikas pasipriešinęs atėmė peilį ir kartu su broliu pabėgo.

Kaltinamasis teisme kaltas neprisipažino, teigė, kad jis sugyventinės nenužudė, o vaikų nužudyti taip pat nesikėsino. Teigė, kad įvykio dieną daug gėrė, todėl nieko nepamena. Taip pat Ž. K. teigė, kad ir ikiteisminio tyrimo metu, kur pasirašė, kad prisipažįsta, jis kaltės nepripažino, o apklausos protokolą pasirašė neskaitęs.

Teismas, įvertinęs byloje esančius duomenis, kaltinamojo, nukentėjusiųjų bei liudytojų parodymus, Ž. K. pripažino kaltu. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į padarytų nusikaltimų pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, kad padaryti labai sunkūs ir tyčiniai nusikaltimai, sukeltos sunkios ir neatstatomos pasekmės, padarytų veikų motyvus, kaltinamojo asmenybę, į atsakomybę sunkinančią aplinkybę, kad veika padaryta būnant apsvaigus nuo alkoholio. Kaltinamajam skirta bausmė – laisvės atėmimas 14 metų. Taip pat Ž. K. turės atlyginti civilinius ieškinius – iš viso 501,34 turtinę ir 65 000 Eur neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.