Tyrimo metu buvo nustatyta, kad trys Vilniaus rajono gyventojai – 11 kartų teistas Viktoras Kijenka (gim. 1966 m.), 4 kartus teistas E. Aleksandrovas (gim. 1992 m.) ir ankščiau neteistas nepilnametis S. R. (gim. 1995 m.) nuo 2011 m. lapkričio 3 d. iki 2011 m. lapkričio 17 d. Vilniaus mieste iš įvairių prekybos centrų naktimis žaibiškai vogdavo kompiuterinę techniką, juvelyrinius dirbinius ir kitas prekes.

Be to, nuo šių metų sausio 24 d. iki vasario 10 d., dienos metu, grasindami peiliu ir dėvėdami veidą dengiančias kaukes, parduotuvėse ir vaistinėse iš kasų grobdavo pinigus. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad šios nusikalstamos grupės nariai, darydami nusikaltimus, buvo pasidalinę vaidmenimis: V. Kijenka, į nusikalstamą veiką įtraukęs ir nepilnametį, atlikdavo žvalgybą, parinkdavo nusikaltimo objektus, nusikaltimo metu stebėdavo aplinką ir vėliau realizuodavo pagrobtą turtą. E. Aleksandrovas ir nepilnametis S. R. vykdydavo nusikaltimus – vagystes ir plėšimus.

Visų šių nusikaltimų metu padaryta turtinė žala viršija 75 tūkst. litų. Dalis pagrobto turto buvo surasta pas įtariamuosius ir asmenis, kuriems V. Kijenka buvo pardavęs pagrobtą turtą. Visi šie asmenys nuo sulaikymo iki šiol izoliuoti nuo visuomenės.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už plėšimą panaudojant peilį numato laisvės atėmimo bausmę iki 7 metų, o už vagystes įsibrovus į patalpą - baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki 6 metų.