Kal­ti­na­ma­sis ne­igė kal­tę, tei­gė, jog ly­tiš­kai san­ty­kia­vo abi­pu­siu sutari­mu ir ne­var­to­jo prie­var­tos.

V. Kud­riav­ce­vas, pats pri­klau­san­tis bap­tis­tų re­li­gi­nei ben­druo­me­nei, mergi­ną nu­žiū­rė­jo kop­ly­tė­lė­je, kur to­ji mel­dė­si. Kai ša­lia mer­gi­nos nebu­vo ar­ti­mų žmo­nių, ją už­kal­bi­no ir pa­si­kvie­tė į na­mus, žiū­rė­jo fil­mus ir gė­rė ar­ba­tą. Mer­gi­na no­rė­jo vai­kų, tik ne­ži­no­jo, kaip jie at­si­ran­da, sva­jo­jo apie šei­mą. Po ben­dra­vi­mo pa­skam­bi­no mer­gi­nos mo­ti­na, ir V. Kudriav­ce­vas pa­ti­ki­no, kad jos duk­ra sau­gi, pa­ly­dė­jo mer­gi­ną na­mo, kur jos lau­kė tė­vai.

Dar po kiek lai­ko jis bu­vo pa­kvies­tas pa­si­kal­bė­ti ir jį su­lai­kė policijos pa­rei­gū­nai.

Teis­mas V. Kud­riav­ce­vą pri­pa­ži­no kal­tu, sky­rė jam lais­vės at­ėmi­mo baus­mę trejiems metams ir ati­dė­jo jos vyk­dy­mą dvejiems me­tams.

Su V. Kud­riav­ce­vu su­si­ju­si dar vie­na is­to­ri­ja, kai šie­met rug­pjū­čio 1-ąją din­go iš Kau­no į Aly­tų at­va­žia­vu­si ne­įga­li, sun­kia li­ga nuo vaikystės ser­gan­ti 27 me­tų mer­gi­na. Ji vy­ko ap­lan­ky­ti V. Kud­riav­ce­vo. Kau­ne bu­vo pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas dėl žmo­gaus din­gi­mo, bet paskui nu­trauk­tas. Mer­gi­na su­ras­ta rug­pjū­čio 3 die­ną, pa­ste­bė­ta Pu­ti­nų ir A. Jo­ny­no gat­vių san­kry­žo­je. Pa­sak pro­ku­ro­ro Ma­riaus Kaz­laus­ko, ikiteisminis ty­ri­mas nu­trauk­tas ne­sant nu­si­kal­ti­mo po­žy­mių.