Tuo tarpu tokia situacija pasinaudoja asmenys, kurie, siekdami asmeninės naudos, apgaulės, o kartais ir prievartos būdu, priverčia dirbti merginas ir moteris prostitutėmis. Jos parduodamos, perkamos, perleidžiamos, laikomos nelaisvėje ir tai vis dar ne praeities istorijos, o dabartinis gyvenimas. Jau nereta, kad toks „verslas“ sukamas ir moterų rankomis.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai informuoja, kad 2014 m. rugsėjo mėnesį, glaudžiai bendradarbiaudami su Vokietijos policija, sulaikė 2 organizuotos nusikalstamos grupuotės narius, įtariamus prekyba žmonėmis, siekiant pasipelnyti iš kitų asmenų prostitucijos.

Tyrimas pradėtas gavus nukentėjusiųjų pareiškimus. Pradėjus ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad grupuotės nariai 2012 – 2013 m. verbavo ir gabeno Lietuvos Respublikos pilietes į Vokietiją, kur pastarosios buvo išnaudojamos prostitucijai. Asmenys vykdę šią nusikalstamą veiką ieškojo pažeidžiamiausių – nė vidurinio išsilavinimo neturinčių, finansinių nepriteklių iškankintų – jaunų moterų.

Moterims žadėdavo gerai apmokamą, o svarbiausia, legalų darbą, taip jas verbavo ir gabeno į Vokietiją, kur parduodavo asmeniui, organizuojančiam prostitucijos verslą. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad prieš moteris buvo naudojamas psichologinis ir fizinis smurtas, jos buvo svaiginamos narkotinėmis medžiagomis. Iš lietuvaičių prostitucijos gaunamos pajamos buvo pagrindinis nusikaltėlių pajamų šaltinis.

Vienas iš grupuotės narių ir ankščiau teismo buvo pripažintas kaltu dėl asmens gabenimo prostitucijai. Šiuo metu jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Pareigūnai atliko kratas įtariamųjų namuose Lietuvoje ir, padedant užsienio kolegoms, Vokietijoje.

Griežčiausia Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso numatoma bausmė už padarytus nusikaltimus – iki dvylikos metų laisvės atėmimo.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuras, tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras.