Gaisras Santaikos kaime kilo apie 11.30 val. Iš stogo besiveržiančius dūmus pamačiusi kaimynė puolė kviesti pagalbą.

Kaip teigė kaimynai, name gyvenantis vyras visada buvo agresyvus, terorizuodavo ne tik savo žmoną, bet ir juos. Vyriškio žmona pastaruoju metu glaudėsi tai pas gimines, tai pas kaimynę. Su vyru namuose būti bijodavo, nes jis grasindavo susidorojimu. Šiuo metu tarp sutuoktinių vyksta skyrybų procesas. Kaimynai spėja, kad tokiais poelgiais vyras kerštauja išsituokti norinčiai žmonai ir niekaip nepalieka jos ramybėje.

„Ir vakar, ir šiandien jis buvo atėjęs. Vis ateina ieškoti savo žmonos. Vakar kalbėdamas dūrė pirštais man į kaktą ir sakė, kad padegs savo namus. Šiandien jo neįsileidau. Ir netrukus pamačiau, kad dega namas“, - pasakojo kaimynė.

Gražiais atsiliepimais vyro neliaupsino ir kiti kaimo gyventojai, teigę, kad vyras nuolat geria, smurtauja prieš žmoną, tąso ją už plaukų.

Pats vyras visus jam mestus kaltinimus neigė ir sėdėdamas policijos automobilyje prašė pareigūnų nuimti jam užsegtus antrankius.

„Nedegiau aš to namo. Grįžau girtas, pakūriau pečių, gal koks traukimas buvo, ir užsidegė“, - tikino neblaivus vyriškis.

Jis teigė, kad ir žmonos niekada papjauti neketino, o norėjo tik pagąsdinti. „Žmona pati kelia problemas. Pykstamės dėl jos elgesio“, - kalbėjo sulaikytas vyras.

Ugniagesiai intensyviai dirbo gesindami užsidegusį namą, į įvykio vietą atvyko ir greitoji medicinos pagalba.

Vyro poelgio sukrėsta žmona sunkiai rinko žodžius. Kaimynai tikėjosi, kad galbūt šįkart policija vyro neišleis.