2014 m. lapkričio mėn. Robertui Lindui buvo pateikti kur kas rimtesnę bausmę numatantys kaltinimai, tačiau Ramsio teismas nustatė, kad nėra pakankamai įrodymų, liudijančių, jog netinkamas elgesys gali būti prilygintas rimtam nusikaltimui.

Galiausiai šių metų balandžio 2 d. Niu Braitono prokuroras pateikė vyrui kaltinimus dėl netinkamo elgesio. R. Lindas savo ruožtu kaltę visiškai pripažino.

Kaip rašo minnesota.cbslocal.com, 2014 m. rugpjūčio 26 d. „Beisswenger‘s“ techninės įrangos parduotuvės darbuotoja Niu Braitone iškvietė policijos pareigūnus, įtarusi, kad ant jos darbo stalo – kolegos R. Lindo sperma.

Moteris policijai pranešė, kad užtiko R. Lindą stovintį prie jos darbo stalo. Vyras stovėjo atsukęs į ją nugarą, abi rankas jis laikė prie savo genitalijų.

Moters policijai pateiktame skunde teigiama, kad ją pastebėtas nedorėlis pasižiūrėjo „išsigandusiu žvilgsniu“ ir skubiai pasišalino į kitą patalpą.

Moteris policijai pasakojo, kad priėjusi prie savo stalo užuodė šlapimą primenantį kvapą, tačiau jis buvo šiek tiek kitoks. Ji patikino, kad nuo ant stalo palikto puodelio su kava sklido toks pats kvapas. Taip pat moteris patikino, kad kavos skonis buvo pasikeitęs.

2014 m. rugpjūčio 28 d. R. Lindas lankėsi policijoje, kur papasakojo, kad kolegė jam patiko, jis jautė jai potraukį.

Policijos dokumentuose teigiama, kad R. Lindas neigė, taip pasielgęs norėdamas atkeršyti kolegei, nes ši pagrasino skųstis dėl jo elgesio.

Remiantis teismo dokumentais, „seksualinio kontakto“ apibrėžimas apima tyčinį to nenorinčio asmens genitalijų lietimą, tyčinį to nepageidaujančio asmens šalia genitalijų esančių drabužių lietimą ir sėklos išsiveržimą, liečiant to nenorinčio asmens kūną ar drabužius, esančius šalia genitalijų.

Šis apibūdinimas neapima spermos ir kitų to nepageidaujančio asmens drabužių ar daiktų kontakto, todėl buvo pripažinta, kad moters skundas nėra pakankamas pagrindas, galintis įrodyti, kad įvykdytas rimtas nusikaltimas.

Balandžio 2 d. R. Lindas kaltę pripažino. Nuosprendis bus skelbiamas 2015 m. gegužės 22 d.