Tikrindami informaciją apie galimą narkotinių medžiagų gabenimą, kriminalistai Šiauliuose, Gegužių g., esančioje degalinėje sustabdė 20-mečio šiauliečio vairuojamą „VW Golf “. Kartu su kriminalistais dirbęs tarnybinis šuo įtariai reagavo į automobilio salone vežamą didžiulį krepšį, kurį, kaip vėliau paaiškėjo, vairuotojas ir kartu su juo važiavęs 24 metų jo draugas buvo pasiėmę iš siuntas vežiojančio mikroautobuso. Kadangi iš Ispanijos atkeliavęs siuntinys pareigūnams sukėlė įtarimą, „VW Golf “ buvo atvairuotas į policijos komisariato kiemą ir čia atlikta jo krata, detaliai apžiūrėtas siuntinys.

Tarp apipuvusių vaisių, kavos pakelių ir kitų daiktų pareigūnai rado 12 vyno tetrapakų. Tik ne visose pakuotėse buvo vynas. Keturios jų buvo prifarširuotos augalinės kilmės medžiagomis, įtariama, smulkintomis kanapėmis. Iš viso pareigūnų rankose atsidūrė per 1 kg kvaišalų.

Abu sulaikytieji vaikinai buvo uždaryti į areštinę. Čia tą pačią dieną atsidūrė ir dar vienas su šia nusikalstama veika siejamas 22 metų šiaulietis. Pastarasis ir automobilį „VW Golf “ vairavęs jo bendrininkas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis policijos pareigūnams jau buvo įkliuvę prieš porą savaičių prie Šiaulių arenos.

Teismas sankcionavo visų sulaikytųjų suėmimą: 20-metis ir 24 metų vaikinai nuo visuomenės izoliuoti 2 mėnesiams, 22 metų šiaulietis – 3 mėnesiams. Jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.