Policijai apie šią avariją pranešta 19.46 val.

Mikroautobusas, vairuojamas 1963 m. gimusio vyro, važiavo iš Vilniaus, o „VW Passat“ - Vilniaus link. Pirminiais duomenimis, lengvasis automobilis išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su „Fiat“. Abi mašinos sudaužytos labai smarkiai, kliudytas ir šalikelėje stovėjęs „Chrysler“. Pastarajame automobilyje žmonių nebuvo.

„VW Passat“ važiavę du jauni vyrai (gimę 1987 ir 1986 m.) buvo prispausti sumaitotame automobilyje. Juos ištraukė ugniagesiai-gelbėtojai ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Eismo įvykio metu sužaloti automobilio „VW Passat“ vairuotojas (šlaunikaulio lūžis) ir kartu važiavęs I. M. (gimęs 1987 m.) (kojos girnelės lūžis), kurie paguldyti į ligoninę, bei automobilio „Fiat Ducato“ vairuotojas (krūtinės sumušimas, kaklo raumenų patempimas) ir kartu važiavusi V. Ž. (gimusi 1986 m.) (kaklo raumenų patempimas), kurie gydomi ambulatoriškai, ir K. J. (gimęs 1963 m.), kuris dėl daugybinių kaulų lūžių paguldytas į ligoninę.

Iš viso nukentėjo penki žmonės. Du iš jų itin sunkiai: „VW Passat“ vairuotojas ir „Fiat Ducato“ keleivis - gydomi reanimacijos skyriuje.

Paaiškėjo, kad „VW Passat“ vairuotojas V. R. (gim. 1987 m.) važiavo neturėdamas teisės vairuoti, nes teisė vairuoti transporto priemones jam atimta. Per savo vairuotojo stažą jis 20 kartų vairavo transporto priemones būdamas neblaivus.

Po avarijos toje Lydos plento vietoje buvo uždarytas eismas.