Sekmadienį policijos reido Klaipėdos rajone metu nepaklususio vairuotojo atžvilgiu teko panaudoti kovinius veiksmus, į automobilio saloną pripurkšti ašarinių dujų ir, išdaužus langą, ištraukti jį lauk.

Priminsime, kad kelyje Vėžaičiai-Plungė reido metu buvo stabdomi automobiliai ir tikrinamas vairuotojų blaivumas.

Automobilio "Opel Vectra" vairuotoajs, privažiavęs laikinuosius kelio ženklus ir policijos kordoną, staiga persėdo ant galinės sėdynės ir užsirakino.

Į pareigūnų reikalavimus atidaryti duris ir pateikti dokumentus jis nereagavo. Iš replikų buvo galima suprasti, kad jaunuolis yra neblaivus.

Iš pradžių į automobilio saloną buvo pripurkšta ašarinių dujų, bet netgi ir tada jaunuolis apiašarojęs ir springdamas kentėjo automobilio salone. Tada buvo išdaužtas keleivio durų langas, atidarytos durelės, vairuotojas ištrauktas lauk ir surakintas antrankiais.

Surakintas pilietis keikėsi, pareigūnus vadino ne itin maloniais žodžiais. Visus žadėjo suguldyti, iš automobilių padangų išleisti orą ir pažadėjo jiems pragarą, ne gyvenimą.

"Opel Vectra" vairuotojas Marius G. tikrintis girtumą alkoholio matuokliu atsisakė. Jis buvo nuvežtas į Klaipėdos rajono komisariatą, kur jam buvo paaiškinta, kad už pasipriešinimą policijos pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymą jam gali tekti pradžiai pasėdėti dvi paras areštinėje.

Nurimęs pilietis vis dėlto sutiko papūsti į alkoholio matuoklį. Jam nustatytas vidutinis - 1,53 prom. girtumas (pritaikius paklaidą - lengvas).

Jam buvo surašyti protokolai už vairavimą neblaiviam ir pasipriešinimą policijos pareigūnams. Nuobaudas skirs teismas.

Pirmadienį Mariui G. buvo leista atsiimti automobilį "Opel Vectra" iš policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelės. O antradienį, 10.30 val., Klaipėdos rajone, Kvietinių kaime, kelių policijos ekipažas vėl sustabdė šį pilietį, vairuojantį "Opel Vectra". Už tamsintus langus pareigūnai anuliavo technikinę apžiūrą, o tai reiškia, kad šiuo automobiliu uždrausta važinėti.