Kaltinamojo Emilio S. advokatas Maximilianas Endleris prašė teismo skirti jo ginamajam švelnesnę bausmę. Jo teigimu, Emilis S. neketino nužudyti merginos, todėl derėtų jį įkalinti 14 metų už apiplėšimą, kurio pasekme tapo mirtis. Taip pat prašoma jį išteisinti dėl kitų užpuolimų apylinkėse, kurie buvę jam primesti.

Tuo tarpu nužudytosios merginos mamos advokatas Christianas Wiehe prieštaravo tokiam siūlymui. Jis pritaria prokurorų siūlymui įkalinti žudiką iki gyvos galvos. Jis pabrėžė, kad Gabrielės mama to siekia ne iš neapykantos ar keršto, ji tiesiog nori, kad kaltinamajam būtų užkirtstas kelias dar ką nors panašiai nuskriausti.

Ch. Wiehe priekaištavo kitoje barikadų pusėje dirbančiam advokatui M. Endler, kad jis nederamai elgiasi tokioje byloje, o jo kikenimas ir ironija yra žemiau kritikos ribos.

M. Endleris atmetė priekaištus, sakydamas, kad jei kartais ir pasirodė jo veide šypsnis, tai nereiškia, jog jis nerimtai žiūri į reikalą.

Kaltinamojo advokatas taip pat paaiškino, kas neva privedė jo ginamąjį prie mirtimi pasibaigusio smurto proveržio. Pasak jo, atsitiktinai sutikęs Gabrielę jis spontaniškai nusprendė ją apiplėšti. Kadangi mergina stipriai priešinosi, jis "panaudojo merginos šaliką, kad ją trumpam "atjungtų", taip pat spontaniškai, pasak advokato, Emilis S. nusprendė ir išžaginti savo auką, "kai ji be sąmonės gulėjo priešais jį".

Dėl panašių užpuolimų, kurių metu aukos paspruko,  apylinkėse - Špėjeryje ir Griunštete -  prašoma kaltinamąjį išteisinti, nes nėra pakankamai įrodymų, kad tai jo darbas. Net jeigu būtų tikima prielaida, kad užpuolimus įvykdė Emilis S., pasak gynėjų, tai tik rodytų, kad jis neturėjo rimtų ketinimų aukas nužudyti, praneša „Mannheimer Morgen“.