Antradienio pavakarę VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė - Suvalkai, patikrino iš Lietuvos į Lenkiją beišvykstantį automobilį „SAAB“.

VSAT praneša, kad transporto priemonę, pažymėtą lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais, vairavo 56 metų Vokietijos pilietis.

Patikros metu Kalvarijos pasieniečiams jis, be kitų dokumentų, pateikė ir esą savo vardu išduotą Didžiosios Britanijos vairuotojo pažymėjimą.

VSAT pareigūnai nustatė, kad šis dokumentas yra suklastotas. Maža to, kaip išsiaiškino Kalvarijos pasieniečiai, šiam užsieniečiui Vokietijos teismo sprendimu yra uždrausta vairuoti transporto priemones.

Vokietį VSAT pareigūnai sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Be to, vokiečiui dar teks atsakyti ir už tai, kad vairavo neturėdamas tam teisės. Už tai gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų arba administracinis areštas.

„SAAB“ saugomas Kalvarijos užkardoje.