Teisėjui nustatytas sunkus girtumas - 2,68 prom. alkoholio.

Policininkai teisėją nuvežė į komisariatą, kur jis parašė paaiškinimą dėl įvykio. Vėliau pareigūnai girtą teisėją nuvežė į sūnaus namus.

Teisėjai turi teisinę neliečiamybę: jų laisvė gali būti suvaržyta tik Seimo, o tarp Seimo sesijų – Respublikos Prezidento sutikimu, ikiteisminį tyrimą prieš teisėją gali pradėti tik generalinis prokuroras.

Teisėjų taryba svarstys klausimą dėl teisėjo P. Kontrimo elgesio

Teisėjų taryba, gavusi informaciją apie galimai smurtavusio Kretingos rajono apylinkės teismo teisėjo Petro Kontrimo elgesį, dėl papildomos informacijos nusprendė skubiai kreiptis į Policijos departamentą ir šį klausimą svarstyti artimiausiame Teisėjų tarybos posėdyje gruodžio 9 d.

„Su smurtu artimoje aplinkoje teismuose susiduriame kiekvieną dieną – per metus Lietuvos teisėjai išnagrinėja apie 2,5 tūkst. bylų dėl smurto artimoje aplinkoje. Turime sau pripažinti, kad mūsų šalies teisėjai yra mūsų visuomenės dalis, todėl šis įvykis labai rimtas signalas ne tik mūsų sistemai, bet ir visai visuomenei. Akivaizdu, kad smurto apraiškos nepriklauso nei nuo socialinės padėties, nei nuo statuso, nei nuo užimamų pareigų“, – pažymi Teisėjų tarybos pirmininkas R. Norkus.

Pasak Teisėjų tarybos pirmininko, šis atvejis pareikalaus ypatingo teismų bendruomenės dėmesio, peržiūrint galiojančias teisėjų atrankos bei vertinimo procedūras, dar kartą atkreipiant dėmesį į teismų pirmininkų pareigą stebėti teisėjų elgesį, vyraujančią psichologinę atmosferą ir žinoti situaciją savo teismuose.

„Lietuvoje galiojantys įstatymai lygūs visiems žmonėms, todėl teisėjas kaip ir kiekvienas smurtautojas už savo poelgį turės atsakyti įstatymo numatyta tvarka“, – sakė R. Norkus, pabrėždamas, jog jo nuomone, tokiam žmogui toliau dirbti teismų sistemoje būtų sudėtinga.

Šis klausimas bus svarstomas artimiausiame Teisėjų tarybos posėdyje gruodžio 9 d. 10 val. Nacionalinėje teismų administracijoje.