Dėl šios priežasties automobilis buvo stabdomas. „Opel“ vairuotojas suprato, kad yra stabdomas, sumažino greitį, persirikiavo į pirmą eismo juostą ir rodė posūkį, kad sustos kelkraštyje. Tačiau privažiavęs prie patrulių staiga padidino greitį ir nuvažiavo, praneša Kauno apskrities policija.

„Opel“ pareigūnai persekiojo su įjungtais specialiais garso ir šviesos signalais, per garsiakalbį vairuotojas buvo raginamas sustoti. Tačiau vairuotojas nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų ir toliau važiavo dideliu greičiu. Vėliau vairuotojas, pasukęs iš automagistralės į šalia esantį Antakalnio kaimą, sustojo.

Automobilį vairavo 20-metis Kaišiadorių r., Žiežmarių miestelio gyventojas A. L., nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas. Vairuotojui papūtus į alkoholio matuoklį, prietaisas parodė 2,86 promilės girtumą. Be to, paaiškėjo, kad A. L. teisės vairuoti nėra įgijęs.

Vairuotojas paaiškino, kad su draugu (kuris ir yra automobilio savininkas, taip pat žiežmarietis) skubėjo į Palangą, o stabdomas nestojo, nes neturi vairuotojo pažymėjimo ir buvo išgėręs daug alkoholinių gėrimų, taip pat manė, kad policijos pareigūnai jų nesivys.

Neatsakingas poelgis draugams kainuos daug brangiau, negu prabangus savaitgalis Palangoje.

Už nepaklusimą uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę numatyta bauda nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. litų su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti, – bauda nuo 4 tūkst. iki 5 tūkst. litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) arba sunkus (nuo 2,51 promilės ir daugiau) girtumo laipsnis, neblaivumo patikrinimo vengimas, taip pat alkoholio vartojimas po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo – užtraukia baudą vairuotojams nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. litų su teisės vairuoti atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

Perdavimas vairuoti transporto priemonę asmeniui, neturinčiam teisės jos vairuoti ar neturinčiam teisės vairuoti šios rūšies transporto priemonių, – užtraukia baudą nuo 200 iki 400 litų. Perdavimas vairuoti transporto priemonę neblaiviam arba apsvaigusiam nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmeniui – užtraukia baudą nuo 300 iki 500 litų.