Panevėžio apskrities policija praneša, kad rugpjūčio 2 d. Panevėžyje, Staniūnų gatvėje, gyvenančiai 74-erių panevėžietei fiksuotojo ryšio telefonu paskambinęs sukčius pranešė apie anūko tariamai sužalotą žmogų. Močiutė buvo pasirengusi pasiuntiniui atiduoti 1 tūkst. litų. Tačiau vyriškiui atvykus, iš paskos atėjusi kaimynė užtrenkė duris, atėmė iš jo mobilųjį telefoną ir iškvietė policiją.

Budri kaimynė rugpjūčio 1 d. guodė kitame bute gyvenančią 87-erių močiutę, atidavusią sukčių pasiuntiniui 2500 litų už tariamai anūkės draugo sužaloto žmogaus gydymą. Moteris, kieme pastebėjusi vyriškį ir išgirdusi jo pokalbį telefonu, nedvejodama nutarė neleisti apgauti ir kitos močiutės, todėl nuėjo paskui vyriškį į kaimynės butą.

Šokiruotas neblaivus (nustatytas daugiau nei 3 promilių girtumas) įtariamasis, nesitikėjęs būti sučiuptas, nesipriešino. Ne kartą anksčiau teistas už vagystes, plėšimus, tik prieš metus iš įkalinimo įstaigos grįžęs panevėžietis V. F. (gimęs 1976 m.), atsidūrė areštinėje, teisme bus sprendžiamas jo suėmimo klausimas.

Rugpjūčio 1 d. apgauta senolė skriaudėją atpažino. Įtariama, kad V. F. ateidavo paimti pinigų ir iš anksčiau apgautų pagyvenusių moterų.

„Saugi kaimynystė“, vis labiau įsitvirtinanti Panevėžyje, duoda rezultatų – šįkart neabejingos kaimynės dėka nuo neapgalvoto žingsnio apsaugota močiutė.

Sukčių pasiuntinio sulaikymas, tikėtina, padės atskleisti ir kitus analogiškus nusikaltimus.