Pasak įtariamojo, pagiriodamasis trečiadienį ryte jis išgėrė du litrinius pakelius vyno, o vėlesnius įvykius atsimena blankiai.

Visagino prokuratūros vadovo Genadijaus Jefimovo žiniomis, išgėręs du litrus vyno Olegas K. apie 11 val. Statybininkų gatvėje esančiame miškelyje vedžiojo šunį. Ten vyras pamatė einančią moterį (vėliau paaiškėjo, jog tai buvo 60-metė Galina) ir prikibo prie jos. Pradžioje kavalierius pabandė moterį suvilioti pasiūlymu pasilinksminti: „Einam į kavinę, turiu 10 litų!“

Tačiau moteris pasiūlymo nepriėmė, tada Olegas K. nusprendė eiti tiesiai prie reikalo: „Duok, ką turi!“. Galina sako taip ir nesupratusi, ką ketino padaryti užpuolikas – apiplėšti ar išžaginti. Moteris bandė pabėgti, bet užpuolikas jai to neleido – smogė į veidą, apsuką ją į save nugara ir viena ranka sučiupęs už plaukų užlaužė galvą, kitos rankos pirštus sukišo Galinai į burną ir ėmė plėšti žandą. Moteriai pargriuvus ant žemės keletą kartų įspyrė jai į galvą.

Paskui moteriai pavyko ištrūkti – šaukdamasi pagalbos ji nubėgo pas netoliese esančiame daugiabutyje gyvenančią draugę. Galina įbėgo į savo bendraamžės draugės Tamaros butą ir pasislėpė virtuvėje po stalu, o buto šeimininkė pabandė sustabdyti iš paskos atbėgusį Olegą K. Bet užpuolikas stvėrė virtuvėje buvusį peilį ir du kartus juo smogė Tamarai.

Tuo metu į pagalbos šauksmą subėgo kaimynai. Jie atėmė iš Olego K. peilį, sučiupo nusikaltėlį ir iškvietė policiją bei greitąją pagalbą. Sulaikytajam nustatytas 2,75 promilės girtumas.

Medikai nustatė, kad Tamarai perdurti plaučiai. Moteris paguldyta į reanimacijos skyrių.

Olegui K. pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo. Ketvirtadienį teismas leido jį suimti 1 mėnesiui. Jam gresia nuo 2 iki 10 metų laisvės atėmimo. Tačiau įtarimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo prokuratūra ketina perkvalifikuoti į sunkų sveikatos sutrikdymą iš chuliganiškų paskatų. Tokiu atveju Olegui K. grės iki 12 metų nelaisvės. Jei Tamara neišgyvens, jis bus apkaltintas žmogžudyste.

Uždarant atominę elektrinę daug jos darbuotojų atleidžiama iš darbo, tačiau Olegas K. tarp atleidžiamųjų nepateko, nors darbe buvo jau 4 kartus baustas už girtavimą. Pareigūnų manymu, nuo išmetimo iš darbo girtuoklį gelbėdavo jo aukštesnes pareigas užimantys žemiečiai, atvykę į Visaginą iš Krasnojarsko.