Penktadienio vakarą Vilniuje prasidėjo reidas. Iš pradžių, Medeinos ir Justiniškių gatvių sankirtoje, pareigūnai vieną po kito rašė protokolus dėl administracinių pažeidimų. Taip pat čia patikrinti 7 vairuotojai, kurie vairavo išgėrę, bet leistinos normos neviršijo.

Po vidurnakčio policija pasiskirstė į Daukšos ir Žygimantų gatves ir ten tikrino visus iš eilės iki 2 val. nakties.

Daukšos gatvėje leistiną alkoholio normą viršijo visureigio „Toyota Land Cruiser“ vairuotojas. Įpūtęs 0,48 prom. pasakojo, kad gėrė šiek tiek vyno.

Pareigūnų dėmesį atkreipė iki reido neprivažiavęs ir staiga sustojęs „Saab“ vairuotojas. Policininkai nuėjo patikrinti. Vyriškis teisinosi, kad netikėtai sustojo, nes jam nuleido padangą, tačiau buvo akivaizdu, kad ratai sveiki. Paaiškėjo, kad vairuotojas neblaivus - įpūtė 0,58 prom.

Tuo pat metu Žygimantų g. įkliuvo du beteisiai vairuotojai. Pirmasis, „Opel Frontera“ vairuotojas, pažymėjimo neteko dėl to, kad anksčiau važiavo automobiliu su kitos transporto priemonės numeriais. Susigėdęs vaikinas slėpėsi mašinos gale, kol pareigūnai rašė protokolą, o tuo metu jo draugai keleiviai žurnalistus baidė šviesdami mobiliųjų telefonų žibintuvėliais. Ypač reiškėsi viena mergina, kuri išlipusi iš automobilio ir grasino, ir rodė nepadorius gestus. Vėliau prie jos prisijungė ir kitas keleivis, kuris vėliau persėdo prie vairo. O antrasis be pažymėjimo vairavo automobilį „VW Sharan“.

Staiga visų dėmesį atkeipė cypiančių padangų triukšmas. Jį sukėlė reido neprivažiavęs ir skubiai apsisukęs „Nissan Almera“ automobilio vairuotojas. Iš paskos nuskuodė du policijos automobiliai ir pasivijo bėglį netoli Katedros, T. Vrublevskio g. Pasirodo, prie „Nissan Almera“ vairo sėdėjo turkas, o jo automobilis buvo pilnas draugų turkų, kurie važiavo sostinės centre iš vieno vakarėlio į kitą. Jaunas, lietuviškai kalbantis vairuotojas jau septynerius metus gyvena Lietuvoje, tad įstatymus turėjo žinoti, tačiau išdrįso vairuoti neblaivus - įpūtė 1.21 prom.

Neaišku, kodėl automobilio nevairavo vienas iš blaivių keleivių, kurie turėjo tam teisę. Automobilyje sėdėję vaikinai studijuoja Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje. Kol pareigūnai rašė protokolą, jie ėmė klausinėti, kas jam gresia, ar tik neišveš jų draugo į kalėjimą. Neišveš, nuramino policininkai, bet baudą tikrai gaus ir praras vairuotojo pažymėjimą.

Apie 2 val. reidas persikėlė į Geležinio Vilko g., prie Vingio parko. Ten vos per 10 minučių įkliuvo trys girti BMW vairuotojai.

Pirmasis įpūtė 1,37 prom.. Antrasis - 0,96. Paaiškėjo, kad jis neturi teisės vairuoti. O trečias, brandaus amžiaus visureigio „BMW X5“ vairuotojas, įpūtė net 2 promiles.

Beteisio ir neblaivaus vairuotojo transporto priemonėje buvo keli draugai. Jie didvyriškai aukojosi ir prašė fotografų, kad fiksuotų juos, o ne prasižengusį draugą. Tačiau kai paaiškėjo, kad dėl vairavimo neblaiviam ir be pažymėjimo gresia konfiskacija automobilio, kuris ir priklauso vienam iš keleivių, jų nuotaikos pasikeitė. Automobilio savininkas ėmė garsiai keiktis.

Paklausti, kodėl drąsiai išlėkė į sostinės gatves su neblaiviu ir beteisiu vairuotoju, keleiviai atsakė, kad yra ne vietiniai, todėl nežinojo, kad gali įkliūti į reidą.