Apie gaisrą pranešta 11.57 val. Liudytojų teigimu, iš pradžių į regioninio parko teritoriją atlėkė du ugniagesių automobiliai, po to iš paskos sulėkė dar kelios mašinos. Netrukus atskubėjo ir policijos bei greitosios automobiliai.

Ugniagesių duomenimis, viso sugužėjo 6 autocisternos, štabo automobilis, 2 - su autokopėčiomis, mat ugnis niokojo stogą. Gesinimo darbus apsunkino stogo danga.

Žmonėms teko palikti pramogas ir pasitraukti nuo gaisro vietos, evakuoti visi restorano lankytojai.

Papildyta 13.36 val.: 13.30 val. ugniagesiai-gelbėtojai likvidavo skiedromis kloto stogo gaisrą. Stogas degė keliose vietose.

Į pramogų centrą atvyko ekspertai, kurie aiškinasi gaisro priežastis.

Ugniegesiai-gelbėtojai neskuba išvykti iš gaisravietės - vykdomi baigiamieji darbai.

Pramogų centras „Belmontas“ priklauso prabanga garsėjančiam Vilniaus verslininkui Anuprui Mišeikiui.

Jis DELFI patikino, kad stogo gaisras sutrikdė veiklą ne itin ilgam.

„Rytoj (sekmadienį) planuojame atidaryti pirmą restorano aukštą lankytojams. Nukentėjo tik stogas. Kol kas nuostolių neskaičiuojame“, - sakė A. Mišeikis.

Verslininko pavardė nuskambėjo ne tik dėl vaizdingoje vietoje atidaryto restorano. Jis išgarsėjo, kai sostinės gatvėmis girtas važinėjosi ir daužė stulpus. Už tai jį teismas buvo nubaudęs 20 parų areštu.

Be to, vėliau policijos pareigūnai išsiaiškino, kad sostinės nusikaltėliai yra suplanavę A. Mišeikį pagrobti ir iš jo „išsunkti“ viską, kas tik įmanoma. Vėliau milijonierius turėjo būti nužudytas.

Gaujos nariai verslininką ilgai stebėjo, o kai planavo jį pagrobti, buvo sulaikyti. Likus maždaug pusvalandžiui iki gaujos sulaikymo operacijos, pareigūnai A. Mišeikį atsivežė į policijos komisariatą. Čia verslininkui buvo pranešta, kokio likimo jis ką tik išvengė.