Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad avarija įvyko Nemenčinės plente, netoli kelio į Turniškes.

Automobilį vairavusi moteris per avariją sužalojimų išvengė. Briedžio jauniklis nugaišo vietoje. Tiesiai prieš automobilį iššokęs briedis, po smūgio, atsidūrė ant automobilio variklio dangčio, jį sumaitojo ir sudaužė priekinį stiklą.

Pareigūnai jau kelis kartus vairuotojus perspėjo būtų itin atidiems dėl laukinių žvėrių, mat briedžiai ir stirnos pastaruoju metu itin dažnai sukelia avarijas.

Itin žiauriai su sunkiai sužalotu briedžiu pasielgta praėjusią savaitę - naktį iš sekmadienio į pirmadienį merdėjusio gyvūno niekas neatvyko gelbėti. Visą naktį užsitęsusi gyvūno kančia greisia rimtais nemalonumais atsakingos tarnybos darbuotojams.

DELFI primena, kad tuomet kiek prieš vidurnaktį Geležinio Vilko gatvėje, netoli sankryžos su Ateities gatve, automobilio „Opel Zafira“ partrenktas briedis pakelėje kankinosi iki kitos dienos maždaug 10.30 val., nes aplinkosaugininkams nepavyko prisiskambinti Gyvūnų globėjų asociacijai, kuri privalėjo briedį užmigdyti. Aplinkos ministerija jau pradėjo tyrimą ir žada sutarties nutraukimą, o pati asociacija dievagojasi, kad jai iki ryto niekas neskambino.