Pareigūnai informuoja, gavę duomenų, kad liepą Norvegijoje buvo apvogtas Vokietijos pilietis, iš jo buvo pagrobti du dviračiai, kurių vertė apie 5 tūkst. eurų. Buvo nustatyta, kad dviračiai parduoti Vilniuje.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus tyrėjai sulaikė ir pareiškė įtarimus dviem vilniečiams ir vienam kauniečiui. Vienas pavogtų dviračių buvo surastas ir grąžintas teisėtam savininkui – vokiečiui. Nustatyta, kad kitas dviratis buvo parduotas ir iškeliavo į Lenkiją, jo dabar ieškoma, praneša Vilniaus apskrities policija.

Šio tyrimo metu Vilniuje, Mėnulio g., buvo aptiktas garažas, kuriame pareigūnai surado ir paėmė 21 dviratį. Iš viso iš apyvartos išimta 24 dviračiai. Įtariama, kad visi šie dviračiai vogti įvairiose Europos valstybėse ir realizuojami Lietuvoje. Paimtų dviračių bendra rinkos vertė – apie 100 tūkst. litų. Įtariama, kad dviračių vagystes Norvegijoje ir kitose Europos valstybėse įvykdė Lietuvos gyventojai, vėliau vogti dviračiai atkeliaudavo į Lietuvą ir buvo parduodami ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje ir Latvijoje.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato jog, tas, kas įgijo, naudojosi arba realizavo didelės vertės turtą žinodamas, kad tas turtas gautas nusikalstamu būdu, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.