Sutuoktiniai kartu nebegyvena, moteris nori skyrybų, bet formaliai jie vis dar vedę. Todėl trečiadienį, kai vilnietė kreipėsi į policiją dėl sūnaus pagrobimo, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas ne pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, o dėl vaiko buvimo vietos nustatymo, nes kūdikis laikomas dingusiu be žinios.

Bet dar tos pačios dienos vakarą, pareigūnams surinkus daugiau informacijos, ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas - dabar jis atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 156 straipsnio antrą dalį „Vaiko pagrobimas“. Tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų mažametį vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Iki šiol nepavyko nustatyti, kur šiuo metu yra šis Indijos pilietis su kūdikiu. Vaiko ieškantiems pareigūnams talkina Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Vaiko teisių apsaugos tarnyba ir Policijos departamento Tarptautinio bendradarbiavimo skyrius.