Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Kazys Zulonas, liepsnos nepataisomai nuniokojo tik dešiniąją pastato pusę, kur buvo įsikūrusi Lietuvos darbo federacija.

Pasak pareigūno, išdegė maždaug 1500 kvadratinių metrų plote buvę kabinetai, pagalbinės patalpos, įgriuvo perdengimai ir trečdalis stogo. Ugniagesiai aptiko kelis ugnies židinius, todėl spėjama, kad patalpos buvo padegtos tyčia.

Vilniaus priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba dėl didelės vertės turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pasak K.Zulono, kairioji pastato pusė, kur pastaraisiais metais įsikūręs profesinių sąjungų susivienijimas "Solidarumas", per gaisrą nenukentėjo.

Anot K.Zulono, tose pačiose patalpose gaisras buvo kilęs ir lapkričio 8-osios vakarą - išdegė dalis buvusio kino teatro patalpų ir aparatinė. Šių patalpų savininkės Lietuvos darbo federacijos vadovas Vidas Puskepalis tuomet už priešgaisrinės apsaugos taisyklių pažeidimą buvo nubaustas pinigine bauda.

Pareigūnas taip pat teigė, kad "Solidarumo" vadovė Aldona Balsienė ne kartą raštiškai buvo įspėjusi kaimynystėje įsikūrusią federaciją dėl priešgaisrinių taisyklių nesilaikymo.

Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pranešimą apie gaisrą gavo apie pusę dešimtos vakare ir nusiuntė gesinti liepsnų 10 gaisrinės automobilių su vandens cisternomis. Įvykio vietoje dirbo 72 ugniagesiai, buvo iškviestas greitosios pagalbos automobilis. Gaisras lokalizuotas maždaug po 4 val., o užgesintas tik rytą.

Tuo metu, kai kilo gaisras, pirmajame rūmų aukšte vyko diskoteka, bet žmonės iš jos laiku evakuoti ir niekas nenukentėjo.

PAGD pareigūnai BNS pasakojo, kad penktadienio naktį mieste buvo likę budėti tik 2 ugniagesių automobiliai, nes beveik visos pajėgos buvo sutelktos gaisrui ant Tauro kalno malšinti. Anot ugniagesių, gerai, kad Vilniuje naktį daugiau didelių gaisrų nekilo.

Sovietmečiu iškilusiame stalininio architektūrinio stiliaus pastate pastaraisiais metais buvo įsikūrusios kelios organizacijos. Pačiame pastato viršuje veikė vaikų dailės studija.

Tiek rūmų išorė, tiek ir jų vidus jau senokai atrodė apleisti.