Tai buvo antra naktis paeiliui, kai sostinės centre policija tikrino vairuotojus. Šįkart reidas buvo pradėtas 2 val. Patrulių ekipažai įsikūrė Išganytojo ir Maironio gatvių sankryžoje.

Iki paryčių, 5 val., policijai įkliuvo keturi neblaivūs vairuotojai. Greta dirbusiems Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams, tikrinusiems taksistus, įkliuvo septyni pažeidėjai.

Pirmasis įkaušęs vairuotojas - Lietuvoje gyvenantis užsienietis. Visureigiu „VW Touareg" važiavęs slovakas verslininkas „pripūtė" vos vos virš leidžiamos normos - 0,44 prom. Bet net ir priskaičiuojant numatytą alkotesterio parodymų paklaidą (0,03), gaunasi 0,41 prom. - viena šimtąja per daug.

Kol buvo rašomas protokolas, atliekami kiti formalumai, praėjo maždaug valanda. Tada vairuotojas paprašė jį patikrinti dar sykį. Per valandą alkoholio kiekis buvo sumažėjęs - alkotesteris parodė jau tik 0,25 prom. Bet tai jau nieko nepakeitė.

Slovakas sakė nežinojęs, kad Lietuvoje leidžiama „tiek mažai" - Slovakijoje vairuotojams leidžiama alkoholio norma didesnė.

Lengvai išgėrusi buvo ir „Audi A4" vairuotoja. 34 metų moteriai nustatytas lengvas girtumas - 0,54 prom. Vairuotoja sakė išgėrusi dvi taures vyno.

Paskui įkliuvo po darbo draugės automobiliu „Toyota Yaris" važiavęs barmenas, jam nustatytas 1,29 prom. girtumas.

Jaunas vyras labai apgailestavo dėl to, kas nutiko. Pasakojo, kad neapskaičiavęs taurelių, kurias iš draugiškumo išgėrė su klientais. „Su klientais reikia išgerti, nes jie palieka arbatpinigių", - sakė barmenas.

29 metų vyras teigė nebeilgai dirbsiąs barmenu - ketina savanoriu eiti į privalomąją karo tarnybą, nes Tėvynei gresia pavojus.

Pareigūnai sustabdė ir dabar itin retą automobilį - sovietų laikais pagamintą VAZ. Paaiškėjo, kad vaikino, vairavusio „Žigulius", vairuotojo pažymėjimas jau atimtas už vairavimą girtam (1,6 prom.). Tačiau teismas jo administracinės bylos dar nenagrinėjo, todėl jaunuolis dar turi laikinąjį vairuotojo pažymėjimą ir kol kas jam leidžiama vairuoti.

Jaunas automobilio „Mazda 323" vairuotojas (gim. 1991 m.) sakė išgėręs vieną bokalą alaus (šįkart pasakojimas apie vieną bokalą panašus į tiesą), o paskui neplanuotai reikėjo pagelbėti kolegai, kuris paryčiais turėjo išskristi su gastrolių išvykstančiu teatru. Važiuojant į oro uostą jie ir buvo sustabdyti.

Alkoholio matuokliu nustatyta, kad vairuotojas šiek tiek išgėręs - 0,12 prom. Vaikinas neturi dvejų metų vairavimo stažo (bet klevo lapo ant automobilio nėra), todėl jam negalioja 0,40 prom. norma, pradedantieji vairuotojai privalo būti absoliučiai blaivūs, jų norma - 0,00 prom.

Paaiškėjus, kad jaunuolis toliau vairuoti negalės, į gastroles išvykstantis ir į lėktuvą vėluojantis jo kolega ketino pats sėsti prie vairo. Bet tada paaiškėjo, kad jo vairuotojo pažymėjimo galiojimas pasibaigęs sausio mėnesį, o naujo pažymėjimo jis dar nepasiėmęs. Pasak pareigūnų, nors žmogus ir turi teisę vairuoti, be vairuotojo pažymėjimo to daryti negalima. Tad „Mazda" liko stovėti, o teatralui teko skubiai ieškoti kitos transporto priemonės.

Toje pačioje vietoje dirbę Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tikrino taksi vairuotojus. Septyniems taksistams bus skirtos baudos. Dauguma jų bus nubausti už tai, kad neturėjo atestavimo liudijimo. Tačiau dviem vairuotojams gresia daug didesnės baudos.

Įkliuvo vienas nelegalus taksi. Automobilis „Citroen" iškart patraukė dėmesį - jo numeriai paprasti, ne geltoni, kaip taksi automobilių, tačiau ant stogo - taksi plafonas. Paaiškėjo, kad keleivius nelegaliai vežiojantis vyras per pastaruosius metus įkliuvo jau trečią kartą. Jam gresia bauda nuo 289 iki 579 eurų.

O taksi automobilio „Seat" vairuotojui nepasisekė dvigubai - jis nusidėjo ir policijai, ir Viešosios tvarkos skyriui. Policija jį nubaudė už tai, kad nebuvo prisisegęs saugos diržo. O Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pastebėjo, kad neprijungtas taksometras (taksistas tuo metu vežė keleivius).

Su neprijungtu taksometru šis vairuotojas įkliuvo jau antrą kartą, todėl dabar jam gresia bauda nuo 144 iki 289 eurų.