Apie 18.30 val. Vilniaus policijai pranešta, kad Savanorių pr., šalia parduotuvės „Maxima“, kažkas šaudė, pataikė į žmones. Atskubėjus policijos pareigūnams ir medikams paaiškėjo, kad šūviais sužaloti du žmonės.

Pirminiais medikų apžiūros duomenimis, sužalojimai pavojaus sveikatai nekelia: N. S. (gim. 1968 m.) dėl šautinės žaizdos rankoje, suteikus medicinos pagalbą, gydomas ambulatoriškai, o M. M. (gim. 1969 m.) dėl šautinių žaizdų skruoste ir pilve paguldytas į ligoninę.

Įtariama, kad kieme kompanija girtavo, o šūviai paleisti dėl kilusio konflikto, tačiau ši versija nėra galutinai patvirtinta.

Įvykio vietą apžiūrėję pareigūnai nustatė, kad šauta guminėmis kulkomis, o įtariamieji įvykio vietoje išmetė ginklą ir pabėgo. Įvykio vietoje rastas ir paimtas dujinis pistoletas „Zoraki Mod. 914“ su apkaba.

Patys nukentėjusieji teigė nežinantys, kas į juos šovė. 

Viena liudininkė įvykio vietoje pasakojo, išgirdusi šūvius pagalvojusi, kad kažkas šaudo fejerverkus, tačiau atsisukusi į šūvio garsą pamatė nubėgančius keturis žmones: tris labai jaunus vaikinus ir vieną merginą. Moters teigimu, bėganti kompanija pametė rankinę ar kažkokį maišą. Ji teigė atkreipusi dėmesį, kad su bėgliais buvusi mergina garbanotų plaukų.

Kai medikai suteiks pagalbą nukentėjusiems vyrams, juos ketinama apklausti dėl įvykio. Neatmetama, kad šaulys ir sužaloti vyrai gali būti pažįstami.

Policijos pareigūnai aiškinasi tikslias įvykio priežastis ir aplinkybes.