Teisėjas Miroslavas Gvozdovičius antradienį paskelbė, kad V. Putinui skiria tūkstančio litų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu vienam mėnesiui.

Nubaustas V. Putinas – ne Rusijos prezidentas, o jo bendravardis ir bendrapavardis, gyvenantis viename Vilniaus Justiniškių mikrorajono daugiabučių. Jis ketveriais metais vyresnis už garsųjį kaimynų politiką.

Antradienio rytą į sostinės teismą su savo sutuoktine atvykęs V. Putinas vengė žiniasklaidos dėmesio – vyrui ne itin malonu, kad jis yra siejamas su Rusijos prezidentu.

„Na ir kas, kad tas pats vardas ir pavardė, mes to nejaučiame“, – sakė V. Putino sutuoktinė.

Moteris taip pat pažymėjo, kad pensinio amžiaus sulaukęs jos vyras išskirtinio dėmesio įstaigose, kuriose pirmą kartą sužino vardą ir pavardę, nesulaukia.

„Kaip suprantu, žurnalistai į posėdį atvyko dėl Jūsų anketinių duomenų“, – susidomėjimas V. Putino byla nė kiek nenustebino ją nagrinėjusio teisėjo.

Viešame posėdyje teismas pagarsino, kad V. Putinui administracinio teisės pažeidimo protokolą sostinės policijos pareigūnai surašė dėl įvykio birželio 11-osios rytą – 9.44 val. V. Putino vairuojamas automobilis „Peugeot 307” kelyje Vilnius-Minskas viršijo leistiną greitį.

Šalikelėje įrengtas greičio matuoklis užfiksavo, kad V. Putinas važiavo 103 km/val. greičiu, nors toje vietoje leidžiamas tik 50 km/val. greitis.

Administracinėn atsakomybėn patrauktas V. Putinas pripažino jam pateiktus kaltinimus. „Tą rytą paskambino anūkė, sakė, kad yra pakilusi temperatūra, todėl aš kartu su žmona važiavome pas ją“, – sakė jis.

Vyras teigė, kad greičio matuoklis pažeidimą užfiksavo prie Nemėžio gyvenvietės – jos neprivažiavus galima važiuoti 80 km/val. greičiu. „Na, nesustabdžiau“, – prisipažino jis, pažymėjęs, kad dėl padaryto pažeidimo gailisi.

Tai – ne vienintelis V. Putino pažeidimas: policijos pareigūnai rugpjūčio mėnesį jam surašė dar vieną protokolą dėl greičio viršijimo.

Bylą išnagrinėjęs teisėjas pažymėjo, kad Rusijos prezidento bendrapavardis padarė labai pavojingą Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą, nes viršydamas greitį sau ir kitiems eismo dalyviams kėlė didelį pavojų.

„Tai rodo asmens neatsakingą požiūrį į eismo saugumą“, – pabrėžė teismas.