Pirminiais duomenimis, sujudimas prasidėjo po to, kai vienas Aušros vartų g. gyventojas pranešė, kad jo namuose yra bomba.

Kaip DELFI sakė policijos pareigūnai, buto nuomininkas (Portugalijos pilietis) jiems jau senokai žinomas, tai konfliktiška asmenybė, dėl jo gautas ne vienas aplinkinių gyventojų skundas (dėl apgadintų automobilių ir kt.). Policija šiam užsieniečiui (gim. 1967 m.) jau anksčiau yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl turto sugadinimo ir grasinimo nužudyti.

Šįkart spec. tarnybos sukeltos ant kojų gavus buto savininko pranešimą. Buto šeimininkas jau senokai nori iškeldinti šį nuomininką, tačiau jis nesutinka išsikraustyti.

Ketvirtadienį, 15 val., buto šeimininkas ketino piktybinį nuomininką iškraustyti padedant antstoliams. Tačiau nuomininkas pareiškė, kad jiems čia geriau nelįsti, nes butas užminuotas.

Portugalas, policijos žiniomis, Vilniuje gyvena jau kelis mėnesius.

Pareigūnai kartu su antstoliais, padedant avarinio durų atidarymo specialistams, pateko į butą. Apie 16.30 val. „Aro“ išminuotojai baigė buto patikrinimą - sprogmenų nerasta.

Pareigūnų žiniomis, portugalas šiuo metu nuomojasi kitą butą senamiestyje. Ten istorija kartojasi - už nuomą savininkui nemoka, konfliktuoja su kaimynais.

Papildyta 20 val. Užsieniečio ieškojo policija. Bet pavakarę jis pats atvyko į komisariatą. Apie 20 val. dar vyko jo apklausa. Dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų bei spec. tarnybų iškvietimo jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nuspręsta portugalą sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.