Penktadienio naktį, 2.41 val., sostinės policijai buvo pranešta, kad Islandijos gatvėje, prie naktinio klubo, mušasi maždaug 20 žmonių. Po kelių minučių policija gavo dar vieną pranešimą apie agresyvius užsieniečius: Liejyklos gatve bėgioja 7-9 tamsiaodžiai, rėkauja, šūkauja užsienietiškai, rankose laiko diržus ir kabinėjasi prie praeivių.

Atskubėję policijos patruliai Liejyklos gatvėje užtiko keturis tamsaus gymio vyrus. Vienas jų tuo metu šlapinosi gatvėje, o trys tebelakstė rėkaudami ir kabinėdamiesi prie žmonių. Kiti jų bendrai jau buvo kažkur nuėję.

Visus keturi policininkai sulaikė, apie 3 val. jie buvo atvežti į komisariatą. Čia paaiškėjo, kad tai Norvegijos žolės riedulio rinktinės nariai turkai (šios šalies ekipoje, sprendžiant pagal pavardes, yra tik du norvegai, kiti - turkai, indai ir pan.). Trys iš jų buvo blaivūs, vienam nustatytas lengvas girtumas.

Kadangi į policiją niekas nesikreipė su pareiškimu dėl muštynių, sulaikytieji buvo nubausti tik už tai, ką savo akimis matė patruliai. Jie nubausti už nedidelį chuliganizmą. Vienas iš jų su pažeidimu sutiko, todėl jam skirta 50 eurų bauda, kitiems - po 80 eurų.

Iš komisariato jie buvo paleisti 6 val. Tą pačią dieną Norvegijos rinktinė lygiosiomis sužaidė su Kipro ekipa, o šeštadienį pralaimėjo suomiams, ir liko paskutinėje vietoje.