Policininkų žiniomis, čempionatas į naudą išėjo tik viešbučiuose dirbančioms prostitutėms – jos darbo turėjo daug. Viešbučiuose plušėjo ir daug „skelbiminių“ merginų. Daugumos jų telefonais, nurodytais skelbimuose, antrojo etapo dienomis niekas neatsiliepdavo – pasak pareigūnų, tai reiškia, kad merginos turėjo pakankamai klientų. Antrojo etapo dienomis net prie Vilniaus geležinkelio stoties sumažėjo prostitučių – pareigūnų žiniomis, dalis jų irgi darbavosi viešbučiuose.

Tačiau tos, kurios įkliuvo klientais apsimetusiems policininkams, čempionatą keikė ir sakė, kad klientų ne tik nepadaugėjo, bet netgi sumažėjo.

Išsigandęs senolis įžeidė prostitutę

Beje, rugsėjį ETPPS pareigūnai sulaikė ir keletą prostitučių klientų. Vyriausias iš jų – 71 metų vyras, apynauju automobiliu atvažiavęs prie stoties. Kai prostitutė įsėdo į jo mašiną ir susitarė dėl kainos, pagyvenusį lovelasą ir jo naująją bičiulę, nė nespėjusius nuvažiuoti į atokesnę vietą, sučiupo policininkai.

Vyras puolė teisintis, kad tik ketinęs pavežėti merginą. Įsijautęs jis jai šūktelėjo: „Ku...a, ko čia atsisėdai?!“. Mergina įsižeidė ir iškart išdavė klientą pareigūnams: „Ak, aš ku...a?! Jis mane už 40 litų pirko!“.

Beje, merginos klientų paslapčių labai nesaugo. Todėl pareigūnai iš jų sužinojo apie kai kuriuos itin garsius klientus. Pavyzdžiui, vienas garsiausių Lietuvos sportininkų neretai lankosi pas brangią prostitutę, imančią 400 litų už valandą. O labai gerai visuomenei žinomas buvęs politikas sunervino prostitutę – jis santykiaudamas dar sugebėjo merginai atskaityti pamokslą dėl to, kad per tokias, kaip ji, šalyje nėra tvarkos.

Merginas krepšinis nuvylė

Bute klientus priiminėjanti Eglė, paklausta, ar per krepšinio čempionatą nepadaugėjo klientų, žodžių į vatą nevyniojo: „Darbo visai nėra! Apsišikit su tuo čempionatu!“. Jos manymu, šiomis dienomis prostitutėms prisiskambint sunku ne todėl, kad jos pluša viešbučiuose, o todėl, kad jos bijo atsiliepti, nes policija siaučia.

Moteris tvirtino, kad per antrojo etapo dienas, kai varžybos vyko Vilniuje, pas ją neapsilankė nė vienas užsienietis: „Net lietuvių nėra! Vienas kitas paryčiais iš klubo važiuodamas užsuka. O tie užsieniečiai – svajuko dramblionė!“.

Eglė pasidžiaugė, kad šįkart jai pavyko ilgokai neįkliūti policijai – beveik mėnesį ir pasiguodė, jog dar nesumokėta ankstesnioji bauda (500 litų), dabar reiks dar vieną mokėti, o dar reikia abortą pasidaryti. Nusistebėjus, kaip ne vienerius metus dirbanti profesionalė sugebėjo pastoti, moteris paaiškino: „Nepatikėsit! Prezikas (prezervatyvas – red.) plyšo su klientu būnant!“.

Moteris sakė, kad ji ir jos kolegės daug tikėjosi iš krepšinio čempionato, bet lūkesčiai buvo apvilti. „Taip ir parašykit – šūdų šūdas iš to čempionato, vietos merginos liko be babkių (pinigų – red.)!“, - kreipdamasi į žurnalistą reziumavo Eglė.

Draugių pora masina klientus

Dvi draugės, anksčiau dirbusios prie stoties, o dabar dirbančios išsinuomotame bute Vilniaus centre, taip pat sakė, kad iš čempionato – nieko gero: „Vyrų sumažėjo, o ne padaugėjo. Visi krepšinį žiūri ir merginos jiems neįdomios“. Pas jas per čempionatą irgi neapsilankė nė vienas užsienietis. O į viešbučius šios draugės nevažinėja – klientus priima tik namuose.

Čempionato proga kainų jos nekėlė, nes „nebuvo kam kelt“. Draugių kainos tokios pačios, kaip ir daugumos jų kolegių, dirbančių butuose – 1 valanda – 150 litų, pusvalandis – 100 litų. Jei klientas pageidauja sekso su abiem, valanda kainuoja 300 litų. Beje, pasak merginų, dauguma klientų (o jų per dieną būna apie 7) pageidauja sekso su dviem. Pasak jų, dviem dirbti geriau – jų skelbimais internete susidomi daugiau vyrų. Beje, merginos sako pastebėjusios, kad klientų padaugėja atšalus orams. Draugės stebėjosi savo nuolatiniais klientais - dauguma jų yra vedę, be to, turi meilužes, tačiau to jiems vis tiek nepakanka.

Abi draugės vartojo heroiną. Bet dabar, sako, abi metė narkotikus. Pareigūnų manymu, merginos nemeluoja, tai, kad jos nebevartoja kvaišalų, matosi iš jų veidų. Policininkai pagyrė, kad jos pagražėjo.

Gražiausia stoties mergina susidomėjo tik du užsieniečiai

Apsvaigusios nuo heroino stoties prostitutės tą vakarą nebuvo tokios šnekios, išskyrus Ingą. Ją pareigūnai apibūdino kaip gražiausią ir sveikiausią, narkotikų nevartojančią stoties merginą.

Inga sakė, jog per visas antrojo etapo dienas aptarnavo tik du užsieniečius – vokietį ir prancūzą. Pasak jos, klientų nepadaugėjo. „Visi tie patys – nuolatiniai“, - pasakojo mergina. Pasak jos, stoties kontingentas ir nesitikėjo, kad jas užgrius minios užsieniečių. Greta esančiame viešbutyje „Panorama“ buvo apsigyvenę daug sirgalių iš Slovėnijos, bet ir jie stoties merginoms nedavė uždirbti. „Vyrai pinigų neturi – visus bilietams išleido“, - juokavo prostitutė.

Policininkų žiniomis, Inga yra bene vienintelė stoties mergina, kuri tvarkingai sumoka visas jai už prostituciją skiriamas baudas. „Užsiknisau jau valstybei mokėti. Įsivaizduokit, kaip apmaudu – man, kuri visas baudas sumoka, teisėja 15 parų davė!“, - areštu piktinosi mergina. Vilniaus prostitutės kalba, kad ta teisėja, dažnai vietoj baudos skirianti areštą, buvo užklupusi savo vyrą su laisvo elgesio mergina.