Tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus apygardos prokuratūrai atlikus ikiteisminį tyrimą dviejų sostinės policijos patrulių baudžiamojoje byloje – kaltinimai dėl kyšininkavimo pateikti Olegui Cyronokui ir Aleksandrui Senkevičiui.

Kartu su pareigūnais baudžiamojon atsakomybėn patraukti ir juos papirkti bandę vilniečiai Tadeušas Špilevskis bei Janas Bukelis.

Bylos duomenimis, patruliai įkliuvo, kai iš papirkimu kaltinamųjų jaunuolių galimai paėmė 400 Lt kyšį.

Nustatyta, kad T. Špilevskis ir J. Bukelis atvyko prie vieno prekybos centro – kai J. Bukelis užėjo į parduotuvę, T. Špilevskis nusprendė automobilį pastatyti į stovėjimo aikštelę. Netrukus su įjungtais šviesos signalais prie jo vairuojamo automobilio privažiavo policininkai – T. Špilevskis važiavo su neįjungtomis šviesomis, taip pat nepateikė vairuotojo pažymėjimo.

Pareigūnai T. Špilevskį įspėjo, kad už padarytą administracinį teisės pažeidimą jam gresia 5 tūkst. Lt bauda. Siekdamas išvengti atsakomybės jis su pareigūnais sutarė, kad šiems sumokės „į rankas“ – paskambinęs J. Bukeliui paprašė gauti pinigų.

„Susitariau, kad užteks tūkstančio litų“, – sakė T. Špilevskis.

Netrukus pas draugą grįžęs J. Bukelis pasakė, kad reikės važiuoti į Salininkus – namuose jis turįs 500 Lt. Pareigūnai sutiko ir su tarnybiniu automobiliu važiavo į J. Bukelio namus.

Tačiau čia atvykę patruliai sužinojo, kad jiems teks pasitenkinti dar mažesne, vos 400 Lt suma – tiek jaunuolis surado savo namuose. Pinigus jis padėjo į pareigūnų automobilio bagažinę.

Galimai daromą nusikaltimą pastebėjo atsitiktinai pro šalį važiavęs vienas policijos komisariato pareigūnas, kuris apie tai pranešė savo vadovams. Netrukus į policiją iškviestas kyšį davęs jaunuolis prisipažino, kad pareigūnai paėmė kyšį.

Ikiteisminio tyrimo metu policijos patruliai neprisipažino galimai padarę nusikalstamą veiką ir atsisakė duoti parodymus.

Kyšininkavimo ir papirkimo bylą trečiadienį ketino nagrinėti Vilniaus apygardos teismas, tačiau teisėjas Algimantas Valantinas buvo priverstas posėdį atidėti iki balandžio – dėl ligos teisme nepasirodė O. Cyronokas.

Kyšininkavimu kaltinamas O. Cyronokas yra išėjęs į pensiją, o jo kolegos A. Senkevičiaus laukia dar viena baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos sutrikdymo.

Tuo metu pareigūnų papirkimu kaltinamas J. Bukelis šiuo metu dienas leidžia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime – jaunuolį prieš dvi savaites teismas leido suimti trims mėnesiams. Jam ir buvusiam jo bendraklasiui pareigūnai yra pareiškę įtarimus dėl BMW automobilį parduoti norėjusio vilniečio nužudymo.

Internete apie parduodamą automobilį paskelbęs vairuotojas buvo sumuštas, o paskui nušautas, jo kūnas rastas Šalčininkų rajone, Rūdninkų girioje.

Ikiteisminiam tyrimui dėl kyšininkavimo vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, jį atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai.