Pirminiais policijos pareigūnų duomenimis, 18.03 val. avariją patyrė BMW automobiliu važiavę žmonės.

Pagalbai atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad BMW vairavo devyniolikmetė. Mergina važiavo su dar trimis draugais. Ji, važiuodama nuo Naujosios Vilnios pusės centro link, nesuvaldė automobilio, kuris vartydamasis kirto plačią skiriamąją juostą, išlėkė į priešpriešinio eismo pusę ir čia susidūrė su „Opel“. Smūgis buvo toks, kad nulūžo du BMW ratai, automobilis apvirto.


Per avariją sužalota mergina, kuri vairavo. Ji ir vienas keleivis išvežti į ligoninę. Nors kai kurie liudytojai teigia, kad vairavo ne mergina, o vaikinas.

„Opel“ vairuotojas ir mažametis vaikas, sėdėjęs specialioje kėdutėje, liko sveiki.

Tuo šalia avarijos vietos bėdos nesibaigė. Kol pareigūnai pildė eismo įvykio dokumentus, į kitoje kelio pusėje stovintį su įjungtais avariniais signalais automobilį „Toyota“ rėžėsi moters vairuojamas nedidelis „Mercedes Benz“. Smūgio būta stipraus - abu automobiliai savo eiga nebegalėjo važiuoti. Atitvaras palei kelią sumaitotą automobilį „Toyota“ sulaikė nuo niurktelėjimo į upę.

Pareigūnams užteko prieiti prie „Mercedes“ automobilio, kad paaiškėtų viena vairuotojos nepastabumo priežasčių - ji važiavo apšalusiais langais.

Paskui „Mercedes“ važiavusio sunkvežimio vairuotojas pasakojo matęs, jog kelkraštyje stovi automobilis su įjungtais avariniais žibintais, bet „Mercedes“ nė nestabdydamas trenkėsi į jį: „Nesupratau, kodėl ji šitaip“.

Laimei, šios avarijos metu žmonės nebuvo sužaloti. Medikai apžiūrėjo vairuotoją ir keleivę įvykio vietoje.

A klasės „Mercedes“ automobilį vairavusi moteris po avarijos pasakojo, kad pamatė policijos švyturėlius kitoje kelio pusėje, užsižiūrėjo į juos (dar spėjo pagalvoti - ten reidas ar avarija) ir nepamatė, kad jos eismo pusėje stovi automobilis su avariniais signalais.

Dėl šių avarijų S. Batoro gatve važiuojantys Naujosios Vilnios link vairuotojai įstrigo spūstyse.

Po avarijos sveika likusi BMW keleivė apgailestavo dėl sudaužyto kvepalų flakono, kainavusio 300 eurų - rado tik kamštuką ir šukes.

Kitą rytą policija pranešė patikslintus duomenis: S. Batoro g. automobilio BMW vairuotoja (gimusi 1998 m.) nesuvaldė vairuojamo automobilio, susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu automobiliu „Opel Zafira“, vairuojamu vyro (gimusio 1983 m.). Automobilio BMW vairuotoja dėl dešinio alkūnkaulio ataugos lūžio, galvos sumušimo, kaklo raiščių patempimo paguldyta į Vilniaus ligoninės stebėjimo palatą, keleivis (gimęs 1997 m.) dėl juosmeninės dalies L-1 slankstelio lūžimo gydomas ligoninėje.