Prieš teismą stojo 35 metų Aleksandras Achremovas, 39 metų Anželika Zajančkovskaja, 30 metų Erikas Jemeljanovas, 35 metų Dmitrijus Čainikovas, 24 metų Petras Žilys ir 40 metų Olegas Zorkinas.

Ikiteisminį tyrimą atlikęs Lietuvos kriminalinės policijos biuras ir Vilniaus apygardos prokuratūra baudžiamojoje byloje yra areštavę kaltinamųjų turto už daugiau kaip milijoną litų, o keturias merginas yra pripažinę nukentėjusiosiomis.

Kadangi trys jų bei vieno kaltinamojo advokatas penktadienį teisme nepasirodė, teisėjas Ryšardas Skirtunas net negalėjo pradėti bylos nagrinėti iš esmės – posėdis atidėtas iki rudens, kuomet valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Nikolajus Kozliakas turėtų pagarsinti kaltinamąjį aktą.

Jame teigiama, kaltinamieji siekė nuslėpti ne mažiau kaip 816 tūkst. Lt, žinodami, kad jie įgyti nusikalstamu būdu. Įtariama, kad iš prostitucijos buvo legalizuota 368 tūkst., o kita suma – iš apgaulingos apskaitos.

Vyrus linksmino ne tik klubuose, bet ir viešbučiuose

Tyrimo metu nustatyta, kad bene pagrindinį vaidmenį prostitucijos versle galėjo užimti A. Zajančkovskaja –prostitutės per apklausas nurodė, jog būtent ji naktiniuose klubuose „Eden Club“, „Eden Club 3“, „Eden Club Gold“ bei „Waterworld“ tvarkydavo visus reikalus bei netgi bausdavo vidinei tvarkai nusižengusias merginas. Jos seksualines paslaugas taip pat teikdavo įvairiuose Vilniaus viešbučiuose.

A.Achremovas retai lankydavosi naktiniuose klubuose, tačiau, kaip pasakojo viena striptizo šokėja, kartą jis atsivežė draugus, kuriems reikėjo seksualinių paslaugų. „Už tai aš negavau nė lito“, – nuoskaudos neslėpė mergina.

Už pelnymąsi iš prostitucijos jau yra nubausti septyni naktinių klubų darbuotojai. Jiems skirtos kelių tūkstančių litų baudos, be to, teismas yra nusprendęs iš jų konfiskuoti iš nusikalstamos veikos uždirbtus pinigus. Bene daugiausiai teks atiduoti naktinių klubų personalo vadovei Linai Dumbrienei – iš jos konfiskuota 45,6 tūkst. Lt. Ji teigia, kad tik vykdė nurodymus, o sutikusi pareigūnams papasakoti apie darbą striptizo klubuose esą sulaukė grasinimų.

Tuo tarpu klubų administratoriai iš prostitucijos nepralobo – jie uždirbo vos po tūkstantį litų per dvejus metus.

Vilniaus naktiniuose klubuose veikusią grupuotę pareigūnai atskleidė praėjusių metų vasarį. Aiškėja, kad pareigūnai ilgą laiką stebėjo naktinių klubų vadovus ir darbuotojus, klausėsi jų pokalbių telefonu.

Be to, siekdami patvirtinti įtarimus prostitucija, pareigūnai pritaikė nusikalstamos veikos modelį –vienas vyras viešbutyje dvi dienas iš eilės naudojosi šokėjų seksualinėmis paslaugomis. Tai buvo nufilmuota slapta kamera, be to, atskirai buvo padarytas ir garso įrašas.

Klubo administratorius: apie prostituciją žinojo visi

Vienas iš klube dirbusių administratorių pareigūnams pasakojo, kad jam tekdavo ne tik priiminėti klientus ar spręsti retkarčiais iškylančias konfliktines situacijas, bet ir paimti pinigus iš vyrų, pageidaujančių su merginomis eiti į privatų kambarį.

„Visuose klubuose buvo ta pati pajamų, gautų iš šokėjomis uždirbtų arbatpinigių, konsumacijos, privačių erotinių šokių, tvarka, – pareigūnams prisipažino administratorius. – Šokėjos turėjo sušokti kelis šokius, po to merginos savo noru prieidavo prie klientų ir šoko jau arčiau kliento. Kartais už šokius joms klientai duodavo arbatpinigių. Po šokio merginos eidavo persirengti į persirengimo kambarius, vėliau – ateidavo pas stebėtoją ir atiduodavo gautus arbatpinigius.

Toliau šokėjos eidavo prie klientų „pabendrauti“. Jos turėjo paskatinti klientą apsilankyti atskirame kambarėlyje, kur yra „džakuzi“ ar šokių aikštelė ir jau sušokti jam šokį asmeniškai. Tai, aišku, buvo mokama paslauga, bet už tai merginos taip pat gaudavo procentą. Šiuos reikalus tvarkiau tik aš – jeigu klientas prieidavo prie manęs ir sakydavo, kad nori su konkrečia šokėja bendrauti atskirai, tai iš jo paimdavau pinigus“.

Vyras sakė, kad kainos už paslaugas buvo surašytos specialiajame „Crazy meniu“: privatus 15 min. šokis kainavo 300 Lt, erotinė programa „Edem“ 1 val. – 700 Lt, privatus 1 val. šokis – 1 000 Lt.

„Šios „meniu“ paslaugos turėjo užuominą – lytines paslaugas, jos visada buvo derinamos su tą vakarą dirbančiu administratoriumi“, – prisipažino striptizo klubo darbuotojas.

Pasak jo, kiekvienas klientas konkrečiai pasakydavo, ko trokšta – lytinių santykių, erotinio masažo, bendravimo su keliomis merginomis.

Per vakarą šokėjos aptarnaudavo po 4-5 klientus

„Aš klientui paaiškindavau, kiek jis turės sumokėti už paslaugas ir nurodydavau šokėją, kuri su juo bendraus, – apklausos metu kalbėjo vyras. – Ne visos šokėjos vertėsi prostitucija, bet tos, kurios tuo užsiėmė, turėjo materialinį paskatinimą iš šių paslaugų: už 15 min. šokį jos gaudavo 100 Lt, už erotinę programą – 250 Lt, o už 1 val. – 400 Lt iš meniu nurodytos kainos už paslaugą. Pinigus jos gaudavo darbo pabaigoje“.

Darbuotojas neslėpė, kad gautus pinigus iš kliento už „šias paslaugas“ jis ne visada įnešdavo į bendrovės kasą – iš pajamų, gautų iš „Crazy meniu“, kurios „nepraėjo per kasą“, jis atsiskaičiuodavo 2 proc. sau „už darbą“.

„Taip, administratoriai buvo suinteresuoti, kad klientai pageidautų paslaugų iš „juodojo erotinio meniu“, – sakė vyras.

Pasak administratoriaus, per vakarą šokėjos dažniausiai užsidirbdavo aptarnaudamos 4-5 klientų.

„Mano darbo klube laikotarpiu maksimaliai už „juodą erotinį meniu“ šokėjos uždirbdavo apie 20 tūkst. Lt“, – atskleidė vyras.

Administratorius taip pat prisipažino, kad „juodai“ uždirbtus pinigus jis sudėdavo į aplankalą ir nunešdavo į Vytenio gatvėje esančią bendrovės buveinę. Čia įvieną spintelę visas „apyvartas“ sudėdavo visų naktinių klubų darbuotojai.

Merginos su vyrais vykdavo ir į viešbučius

Tuo tarpu kitas striptizo klubo administratorius pareigūnams prisipažino, kad merginos pagal iškvietimus važiuodavo privačiai šokti ir į viešbučius, ir įkitus privačius vakarėlius.

„Apie tai, kad merginos klubuose privačiuose kambariuose teikia seksualines paslaugas, žinojo visi ir darbuotojai, ir valdžia“, – teigė darbuotojas.

Pasak jo, į klubą kone kiekvieną naktį atvažiuodavo A. Zajančkovskaja.

„Ji kalbėdavosi su merginomis, taip pat sprendė įvairias klubuose iškilusias problemas, – sakė administratorius. – Man tekdavo jai atsiskaityti apie tai, kas vyksta klube, kartais ji klausdavo, kokia yra klube apyvarta ir pan. Visi žinojo, kad ji, O. Zajančkovskis ir A. Achremovas yra pagrindiniai akcininkai bei klubų savininkai. Apie tai žinojo visi, kas dirbo klubuose ir visi jiems buvo atskaitingi, nors Aleksandras ir Olegas, ypač Olegas, klubuose lankydavosi labai retai. Asmeniškai juos dažniau matydavau bendrovės biure Vytenio gatvėje“.

Vyras teigė, kad per porą metų į bendrovės buveinę jis nuvežė apie 325 tūkst. Lt.

Prostitutė: mes dirbome choreografinių kompozicijų atlikėjomis

Tyrimą atliekantys pareigūnai yra apklausę keliolika striptizo šokėjų, kurios neslėpė, kad naktiniuose klubuose ne tik šokdavo, bet ir klientams pageidaujant teikdavo seksualines paslaugas.

Choreografinių kompozicijų atlikėja klubuose „Eden“ ir „Waterworld“ įsidarbinusi viena ištekėjusi moteris prisipažino, kad pagal autorinę sutartį jos oficialus atlyginimas už vieną šokio kompoziciją buvo vos 10 Lt.

„Pradėjusi dirbti klubuose maždaug po savaitės sužinojau, kad privačiuose kambariuose, kurie buvo visuose klubuose, už pinigus galima teikti lytines paslaugas klientams“, – šokėja prisipažino panorusi užsidirbti papildomai, todėl mielai sutiko teikti prostitucijos paslaugas.

Moteris neslėpė, kad net vedė apskaitą – kiek klientų aptarnavo, kiek gaudavo pinigų, todėl per apklausą policijoje konkrečiai įvardijo, kiek per naktį uždirbdavo teikdama seksualines paslaugas.

Kartą jai A. Zajančkovskaja buvo „uždėjusi“ 800 Lt baudą, nes ją į viešbutį išsivežęs klientas kitą dieną pasiskundė, jog ši atsisakė teikti lytines paslaugas.

„Jis su manimi elgėsi labai negražiai“, – tvirtino mergina.

Tačiau, pasak jos, A. Zajančkovskajos nedomino argumentai – ji esą pareiškė, kad „per mane nesiruošia prarasti gerų klientų“.

Už seksą su A. Achremovo draugu – nė lito

Dar kita mergina pareigūnams pasakojo, kad būtent A. Zajančkovskaja jai aiškino darbo klubuose taisykles: graži išvaizda, į klubą dirbti reikia ateiti apie 19 val. „Ji taip pat pasakė, kad klubuose yra privatūs kambariai ir į juos yra pelningiau vaikščioti, negu šokti“, – sakė mergina.

Šokėja atviravo, kad specialusis „Crazy meniu“ buvo slepiamas, juos klientams pasiūlydavo administratoriai tik tuomet, kai įsitikindavo, jog atėję vyrai yra patikimi.

„Klubuose dirbantys administratoriai žinojo, kad merginos klubuose ne tik daro masažus ar privačiai šoka, bet ir teikia seksualines paslaugas – jeigu jie matydavo, kad klientas norės merginos seksui, jie prieidavo prie merginos ir pasakydavo atitinkamai elgtis, kad greičiau priviliotų klientą ir panašiai“, – darbo striptizo klube subtilybes pareigūnams atskleidė mergina.

Dar kita mergina pareigūnams pasakojo,kaip klubuose lankydavo A. Achremovas.

„Apie merginų seksualinių paslaugų teikimą privačiuose kambariuose žinojo ir A. Achremovas, nes į klubus dažnai ateidavo jo draugai, – per apklausą kalbėjo mergina. – Pats Aleksandras merginų seksualinėmis paslaugomis nesinaudojo, bet buvo ir tokių atvejų, kad jis atveždavo į klubą savo draugus, kurie užsisakydavo paneles seksualinėms paslaugoms klubo privačiame kambaryje, o pats laukdavo klubo patalpose, kol jo draugai pasinaudos merginų paslaugomis. Esu ne kartą teikusi seksualines paslaugas jo draugams“.

Kartą buvo nutikęs toks atvejis, kai į klubą atvažiavo A. Achremovo draugai, tačiau mergina esą buvo labai pavargusi, todėl atsisakė „dirbti“. Apie tai telefonu buvo pranešta A. Zajančkovskajai.

„Pasikalbėjusi su Anželika aš nuėjau į privatų kambarį ir vienam iš Achremovo draugų valandą, kuri kainavo 1500 Lt, teikiau seksualines paslaugas, – sakė mergina. – Už šią paslaugą aš negavau nei vieno lito, nes kitą dieną į klubą atvažiavo pikta Anželika ir už tai, kad aš ožiavausi eiti į privatų kambarį ir atsikalbinėjau su administratoriumi, uždėjo 1 500 Lt baudą“.

Šiuos parodymus striptizo šokėjoms teks pakartoti ir teisme – jos bus bene pagrindinės liudytojos byloje dėl pelnymosi iš prostitucijos. Tyrimo metu pareigūnai yra apklausę keliasdešimt darbuotojų.

Ikiteisminiame tyrime įtarimų sulaukusiems striptizo klubų vadovams yra paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti iš šalies.