„Susidaro toks įspūdis, kad buvome sekami, nes prekės buvo atvežtos trečiadienį apie 15 val., o apiplėšimas įvykdytas naktį, nusikaltėliai žinojo, ko jiems reikia – iš karto bėgo pasiimti odinių kombinezonų“, – sakė salono atstovė Eglė Uptienė.

Nusikaltimas Vilniuje, Visorių g. esančiame „Motoday“ salone įvykdytas 4.01 val. – jį užfiksavo parduotuvės vaizdo kameros. Nusikaltėliai pavogė 22 odinius „Dainese“ kombinezonus, kurių vertė apie 10 tūkst. eurų.

„Vagystė truko apie minutę, pavogtos prekės yra vieno iš prabangesnių prekės ženklų“, – sakė parduotuvės atstovė.

Pasak jos, plėšikai išlaužė duris, per kurias įvažiuoja motociklai, ir žaibišku greičiu pagrobė kombinezonus. Nusikaltėlių neišgąsdino salone įrengtos vaizdo kameros – joms pavyko užfiksuoti du asmenis.

„Vagių veidai nebuvo uždengti, jie tik ant galvos buvo užsidėję prožektorius, kad tamsoje galėtų pasišviesti – akivaizdu, kad jie žinojo, ko ieško, nes tiesiai nubėgo prie odinės aprangos“, – sakė E. Uptienė.

„Dabar yra motociklininkų sezono pradžia, akivaizdžiai siaučia gauja, policija praktiškai yra bejėgė, manome, kad tik viešindami tokius atvejus galime apsaugoti motociklininkus, jų turtą“, – teigė ji.

Salonas „Motoday“ per pastaruosius metus apiplėštas jau antrą kartą – prieš metus taip pat buvo pavogta odinė apranga ir šalmai. Tada patirta žala taip pat siekė 10 tūkst. Eur.

Įtariamųjų tada nepavyko surasti, nors parduotuvės vadovai, gavę informaciją iš klientų, policijai nurodė galimus nusikaltėlius. Jie išvakarėse buvo apsilankę parduotuvėje. Ar šįkart vagys galėjo lankytis parduotuvėje, E. Uptienė negali pasakyti, nes salone kasdien apsilanko daugybė motociklininkų.

Apie vagystę salonas pranešė ir feisbuke – čia taip pat pažėrė priekaištų policijai.

„Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet mes vėl iš policijos pareigūnų išgirdome tokią pačią frazę: „Na, ar apsidraudę?“ Tai gerai, kad apsidraudę“. Todėl mums kyla klausimas: ar toks turėtų būti policijos požiūris bei komandinis darbas siekiant užkirsti kelią nusikaltėlių veiksmams ir identifikuoti nusikaltimus?“ – rašoma feisbuke.

„Motoday“ paviešino vaizdo kameromis užfiksuotą vagystę ir ką nors žinančius apie šį nusikaltimą prašo pranešti policijai tel. 112.