Balandžio 17 d., apie 11.15 val,. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai, patruliuojantys kelyje Vilnius-Lyda, 11 km pastebėjo automobilį "Mercedes Benz", kurio vairuotojas važiuoja su įjungta avarine šviesos signalizacija, akivaizdžiai pažeidinėja kelių eismo taisykles, lenkia kitas transporto priemones draudžiamoje
vietoje, viršija leistiną greitį.

Pareigūnai prisivijo ir sustabdė automobilį. Iš jo išbėgo vyras, kuris šaukė, kad jų automobilyje yra vaikas be sąmonės, ant kurio užgriuvo televizorius. Iš automobilio galinės dešinės keleivio
sėdynės išlipo moteris su mažamečiu ant rankų.

Vaikas buvo be sąmonės, nereagavo į aplinką, moteris su vaiku buvo pasodinta į policijos tarnybinį automobilį. Bendraujat su motina ji paaiškino, kad Liepkalnio g., prie prekybos centro „Maxima“
jų turi laukti greitosios pagalbos ekipažas, kurį iškvietė iš karto po įvykusios nelaimės. Privažiavus nurodytą vietą, greitosios pagalbos automobilio nebuvo, todėl priimtas sprendimas mažametį vežti tiesiai į artimiausiai esančias Antakalnio klinikas, priėmimo skyrių. Apie tai skubiai informuoti Vilniaus apsk. policijos budėtojai, kurie toliau bendravo su medikais. Privažiavus prie klinikų, vaikas atgavo sąmonę ir automobilyje pasigirdo mažamečio verksmas. Antakalnio klinikose vaikas perduotas į medikų rankas.

Moteris pareigūnams paaiškino, kad būdami viešbutyje, Vilniaus r., šventė vestuvių antrą dieną. Būnant kambaryje, pilietė krovėsi daiktus, o mažametis vaikas žaidė šalia. Staiga atsisukusi ir
išgirdusi smūgį jį pamatė, kad ant jos mažamečio vaiko (gimusio 2013 m.) užgriuvo televizorius. Vaikas prarado sąmonę, ji apie tai pranešė vyrui, paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, o kad negaištų laiko, greitai įsėdo į automobilį bei judėjo greitosios pagalbos link, kol juos sustabdė policija.

Pareigūnai nuoširdžiai tikisi, kad mažas berniukas greit pasveiks ir linki stiprybės jo tėvams.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Vaikų ligų klinikoje mažylis buvo apžiūrėtas, nustatyta diagnozė, ir greitosios pagalbos automobiliu jis iš karto išvežtas į Santariškų klinikų Vaikų ligoninę. Kaip DELFI informavo ligoninės viešųjų ryšių atstovė Eugenija Kostinienė, toks sprendimas priimtas todėl, kad jos atstovaujamoje ligoninėje nėra galimybės sutekti pagalba galvos traumos atveju.

Mažylis gydomas Santariškių klinikų Vaikų ligoninės intensyvios terapijos skyriuje. Kaip informavo ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė, medikų teigimo, jo būklė yra sunki. Tai reiškia, kad yra iškilęs pavojus gyvybei. Šiuo metu daroma viskas, kad būklė būtų stabilizuota, o pirmadienį bus sprendžiama dėl tolesnių gydymo veiksmų.

Šiemet tai jau antras kartas, kai patruliai gelbsti vaiką.

Vasario 18 d., 16.10 val., Vilniuje, Laurų gatvėje, prie Kelių patrulių rinktinės pareigūnų tarnybinio automobilio privažiavo „Peugeot“, kurio vairuotoja garsiai šaukėsi pagalbos.

Iš automobilio išlipo vyriškis su kūdikiu ant rankų. Vaikelis buvo užspringęs maistu, praradęs sąmonę ir pamėlynavęs. Pareigūnai suprato, kad veikti reikia žaibiškai. Jie patys didžiuliu greičiu nuvežė 2014 m. balandžio mėnesį gimusį berniuką į artimiausią ligoninę – „Baltijos Amerikos Kliniką“ (Nemenčinės pl. 54a).

Šios gelbėjimo operacijos vaizdo įrašas išplito po pasaulį - vilniečiais policininkais tada žavėjosi žmonės iš įvairiausių pasaulių šalių.