Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Ingrida Mikužytė pirmadienį paskelbė, kad pasitvirtino I. Achremovui pateikti kaltinimai dėl smulkaus svetimo turto pagrobimo – lygtinai į laisvę paleistas žudikas pavogė prekių už 12,42 Eur.

Už tai teismas I. Achremovui skyrė 120 Eur baudą. Ją nubaustasis turi sumokėti per 40 dienų.

Šioje byloje Vilniaus apskrities policijos pareigūnai administracinio teisės pažeidimo protokolą surašė dar rugpjūtį – „Vilniaus brigadai“ priklausęs ir žurnalistą V. Lingį nušovęs I. Achremovas apsivogė prekybos centre „Iki“. Iš parduotuvės jis pavogė įvairių maisto produktų.

Pažeidimo protokolas I. Achremovui buvo surašytas po įvykio rugpjūčio 8 d., kai jis buvo sulaikytas Geležinio Vilko g. esančioje parduotuvėje. Prekybos centro apsaugos darbuotoja Irena T. teisme sakė, kad I. Achremovas iš parduotuvės bandė pavogti ne tik įvairių brangių maisto produktų, bet ir 0,35 l talpos alkoholinio gėrimo buteliuką.

Ji sakė, kad pirkėjas užkliuvo dėl to, jog apie 10-15 min. vaikščiojo po parduotuvę.

„Pastebėjau, kad ponas pradėjo kišti produktus į treningų kišenes, o alkoholio buteliuką įsidėjo į rankinę“, – sakė apsaugos darbuotoja. „Jis ėmė produktus, kurie nėra pigiausi – ir mėsytės, ir ančiuvių konservų, 350 g pakelį juodų ryžių, sūrio su spanguolėmis gabaliuką, mačiau, kaip į kišenę įsikišo basturmą“, – kalbėjo Irena T.

Anot jos, pirkėjas buvo sulaikytas, kai praėjo pro kasas nesusimokėjęs už produktus.

„Durys buvo užblokuotos ir jis buvo sulaikytas“, – sakė apsaugininkė.

Moteris teigė, kad sulaikytas I. Achremovas prašė paleisti ir nekviesti policijos pareigūnų, tačiau neigė, jog vogė maisto produktus.

Teisme taip pat paaiškėjo, kad I. Achremovas už dalį prekių kasoje apmokėjo.

Apsaugos darbuotoja teismui taip pat parodė mobiliuoju telefonu užfiksuotas nuotraukas po I. Achremovo sulaikymo – ji sakė, visada fotografuoja iš prekybos centro vagiančius asmenis.

Savo ruožtu parduotuvė „Iki“ teismui negalėjo pateikti vaizdo įrašų, kuriuose būtų užfiksuota, kaip I. Achremovas esą vagia iš prekybos centro.

Tuo metu I. Achremovas sako, kad iš „Iki“ maisto produktų neketino pavogti, o parduotuvėje pasirinktus produktus dėjosi į kišenes ir laikė abiejose rankose, nes nebuvo pasiėmęs pirkinių krepšelio.

„Iš pradžių galvojau, kad mažai pirksiu, bet paskui ėmiau ir ėmiau, sudėjau ir į kišenes, ir rankose laikiau, galvojau sudėsiu viską prie kasos“, – sakė jis.

Vyras negalėjo paaiškinti, kodėl ne visas prekes pateikė pardavėjai. „Pamiršau“, – sakė jis, nurodęs, kad prekes, už kurias susimokėjo, susidėjo į nusipirktą plastikinį maišelį.

„Tuo metu turėjau daug problemų, buvau stresinėje situacijoje, visai apie ką kitką galvojau ir pamiršau išimti tas prekes iš kišenių“, – kalbėjo I. Achremovas.

Jis nurodė, kad sulaikytas apsaugos darbuotojos siūlėsi apmokėti už prekes, bet ši nesutiko – esą jau per vėlu.

„O tašėje aš nieko neturėjau, ten nieko nedėjau, ten tik buvo mano daiktai, vaistai“, – kalbėjo jis.

Teismas konstatavo, kad I. Achremovas pavohė 0,35 l talpos degtinės buteliuką, kainavusį 4,28 Eur, vytintą „Basturmą“, kainavusią 3,18 Eur, konservuotų ančiuvių, kainuojančių 1,79 Eur, sūrio su spanguolėmis, kainavusio 1,68 Eur ir vieną pakelį juodųjų ryžių, kainuojančių 1,69 Eur.