Šia istorija feisbuke pasidalijo vilnietis Lukas Lazinka, kuris pats važiavo tuo pačiu autobusu ir tikina matęs įvykį.

Jo teigimu, įvykis nutiko Stepono Batoro stotelėje, ketvirtadienį, apie 19.50 val., 74 numeriu pažymėtame autobuse.

Feisbuke jis rašo, kad vienoje maršruto stotelių į autobusą įlipo vyriškis, kuris esą tuoj pradėjo sklaidytis. Pasak vaikino, ant jo matėsi kraujo pėdsakų.

„Audėjo stotelėje įlipo kraujuotas vyriškis, nubėgo prie vairuotojo, pradėjo rėkauti, kodėl šis jam neatidarė galinių durų. Atbėgo į galą. Atsisėdo už manęs“, – feisbuke rašo vilnietis.

L. Lazinkos teigimu, įlipęs vyriškis rėkė, skundėsi buvęs sumuštas, bandė atidaryti važiuojančio autobuso duris.

Netrukus, teigia vaikinas, siautėjantis vyriškis pradėjo šaukti ant netoliese sėdėjusio keleivio ir jį talžyti. Kol vyrai mušėsi, visi keleiviai persikėlė į autobuso priekį, arčiau vairuotojo.

„Galop vyriškis, kuris pradėjo muštis, išsitraukė žirkles, grasino padurti visus, žirklėmis smeigė sau į kaklą, bet liko sąmoningas. Kitas civilis jį užlaikė ant žemės, kad nesukeltų kitiems problemų“, – sako vilnietis.

Netrukus buvo iškviesta policija. Kol ji atvažiavo, vienas keleivių siautėjusį vyriškį laikė prispaudęs prie žemės, tikina įvykio liudininkas.

Buvo neblaivus

Vilniaus policija informavo, kad autobuse siautėjęs vyriškis gimęs 1985 metais. Teigiama, kad medikų pagalbos vyrui neprireikė.

Vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, jis buvo pristatytas į komisariatą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Autobusų parkas apie įvykį žino

Įmonės „Vilniaus viešasis transportas“, kuriai ir priklauso autobusas, kuriame nutiko incidentas, atstovė Rasa Norkienė teigia, kad įmonė apie žirklėmis besišvaisčiusį vyruką žino.

„Pasak vairuotojo, keleivis įlipęs „Audėjo“ stotelėje garsiai kalbėdamas priėjo prie jo kabinos ir metaliniu daiktu pradėjo belsti į stiklą, o vėliau važiavo autobuso gale. Po kurio laiko prie vairuotojo atbėgę žmonės pradėjo šaukti, kad salono gale vyksta muštynės.

Vairuotojas tuoj pat sustojo „Stepono Batoro“ stotelėje ir iškvietė policiją, kuri, pasak jo, atvyko labai greitai ir sulaikė agresyvų keleivį. Neužilgo prisijungė ir tyrėjų ekipažas. Tuo tarpu keleiviams buvo atsiųstas kitas autobusas tęsti maršrutą.

Mūsų dabartiniais duomenimis, kitų šiame įvykyje nukentėjusių keleivių nėra, tačiau kaip minėta, vyksta ikiteisminis tyrimas. Detalesnių įvykio aplinkybių vairuotojas negalėjo papasakoti, nes vaizdo salono gale iš kabinos nematė“, – komentare DELFI teigia R. Norkienė.

Anot įmonės atstovės, autobuse vaizdo stebėjimo kamerų nebuvo.

„Šiuo metu jos įrengtos ne visose viešojo transporto priemonėse. Tačiau norime priminti, kad 2017 m. rudenį prasidėjo rekordinis viešojo transporto atnaujinimas, tad situacija pagerės sostinės gatvėse daugėjant naujų viešojo transporto priemonių.

Naujuose autobusuose tiek jų viduje, tiek išorėje veiks vaizdo kameros, kurios padės užtikrinti didesnį keleivių saugumą“, – patikino ji.