Pasak jo, toks incidentas įvyko pirmą kartą per 20 įmonės veiklos metų.

„Visų pirma noriu atsiprašyti keliavusių vaikų tėvelių už tai, kas įvyko, kad nesugebėjome sukontroliuoti vairuotojų elgesio. Vairuotojai šiurkščiai pažeidė drausmę, sukėlė grėsmę keleivių saugumui, tai žinoma, tai yra netoleruotinas dalykas, ir vairuotojams bus taikoma drausminė nuobauda - atleidimas iš darbo vienareikšmiškai. Mūsų bendrovėje stažas vieno yra pusė metų, o kito - kokių pusantrų metų. Pirmiausia dabar rūpi, kad vairuotojai grįžtų ir su jais pasikalbėti - vienas yra grįžęs, kitas sulaikytas. Žinoma, su mokykla, su tėvais kontraktuosime, atsiprašysime, tikrai nevengiame savo atsakomybės ir pripažįstame, kad nepadarėme visko, ką galėjome“, - LRT radijui sakė T. Žilinskas.

BNS nepavyko susisiekti su T. Žilinsku, kad jis pakomentuotų daugiau incidento detalių.

Apie 40 vaikų vežę du įmonės vairuotojai sulaikyti šeštadienį Lenkijoje. Autobusas su vaikais vyko į Aušvicą (dabar - Osvencimą), kur jie ketino aplankyti koncentracijos stovyklos muziejų. Su mokiniais kartu vyko trys auklėtojos ir gidė.

Lenkijos kelių policija kelyje tikrino vairuotojų blaivumą - pranešama, kad autobuso vairuotojo kraujyje buvo 1 promilė, o atrojo vairuotojo – 1,7 promilės alkoholio.