Ankstų penktadienio rytą, Klaipėdoje, Joniškės gatvėje, išsirikiavo uostamiesčio kelių policijos biuro ir Patrulių rinktinės ekipažai.

Per pirmą reido pusvalandį du vairuotojai neviršijo leistinos alkoholio normos. Abu alkoholį vartojo išvakarėse. Vienam nustatytas 0.36 prom. alkoholio, kitam – 0.16 prom. Šis vaikinas aiškino, kad išvakarėse išgėrė du butelius alaus. Namuose, dar prieš važiuodamas į darbą pasitikrino asmeniniu alkoholio matuokliu. Anot vaikino, parodė 0.21 promiles alkoholio. Pokalbio metu vairuotojas prisipažino, kad alaus būta daugiau. Keturių butelių.

Prieš aštuntą valandą ryto pareigūnai pakeitė vietą ir išsirikiavo prie Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos. Čia vos vienas vairuotojas sulaukė įspėjimo, kad derėtų ant automobilio „Škoda Superb“ užklijuoti „klevo lapą“ (vairuoja nuo rugsėjo mėnesio).

Po aštuntos valandos ryto policijos ekipažai ketino vykti į planuotą tolesnę reido vietą, tačiau gavo pranešimą, kad kitame miesto gale, Žardininkų 18-o namo kieme, pilietis išdaužė automobilio langus ir įlindęs į vidų kuičiasi po svetimus daiktus.

Du ekipažai nulėkė per miestą įjungę sirenas ir švyturėlius. Automobilyje „VW Golf“ policijos pareigūnai rado 46-erių metų pilietį. Mašinos langus iš abiejų pusių jis buvo išdaužęs akmenimis. Vyro turėtame maišelyje pareigūnai rado magnetofoną, moterišką laikrodį, daug kitų daiktų. Apžiūrėję kiemą, po balkonu, aptiko dar vieną magnetofoną. Vėliau pastebėtas ir dar vienas išplėštas automobilis.

Sulaikytas pilietis vartojo kalinių žargoną. Sakė, kad jeigu ir šį kartą paklius į Marijampolės pataisos namus, vėl pradės gyventi geriau, nei laisvėje – sportuos ir valgys ką nori.

Į įvykio vietą atėjo apiplėšto automobilio savininko, sunkiai vaikštančio neįgaliojo žmona. Garbaus amžiaus moteris norėjo niekadėjui pažiūrėti į akis. Ji nutraukė nuo vagies galvos gobtuvą ir jau buvo pasiryžusi duoti niuksą. Tačiau pareigūnai moterį sudrausmino. To užteko, kad vagis aplinkiniams pradėtų grasinti įtakingomis pažintimis. Sakė, kad jo mama, dirbanti valstybinėje mokesčių inspekcijoje, visiems parodys. Be to, policijoje jis parašys pareiškimą, kad moteris jį sumušė ir dabar jam iš nosies bėga kraujas.

Klaipėdos policija dėl vagystės pradėjo tyrimą.