Ketvirtadienį vakare Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai gavo kolegų iš Lenkijos pranešimą, kad šioje šalyje stabdomi pareigūnų nestojo du BMW. Lenkai informavo, kad abi mašinos dideliu greičiu keliu Bereznykai – Kapčiamiestis nuvažiavo į Lietuvą.

Ši informacija iškart perduota visiems pasieniečių patruliams. Netrukus vienas VSAT pareigūnų ekipažas Lazdijų rajono kelyje Kapčiamiestis – Kauknoris, maždaug už 8 km nuo Kapčiamiesčio, pastebėjo į Lietuvos gilumą važiuojančius du įtartinus automobilius. Jų vairuotojai irgi pamatė VSAT tarnybinį visureigį ir staigiai sustojo. Iš automobilių iššoko jų vairuotojai ir pasileido į čia pat esantį mišką.

Atskubėję pasieniečiai rado automobilius „BMW 560L“ ir „BMW 530“. Vėliau nustatyta, kad abi mašinos, ant kurių buvo vogti lenkiški numeriai, buvo pavogtos Austrijoje. Pirminiais duomenimis, mašinos yra 2007 m. laidos. Jų paieška paskelbta išvakarėse, t. y. trečiadienį.

Bėglius persekioti kartu su VSAT pareigūnais pradėjo ir tarnybinis vokiečių aviganis Volfas. Gavęs komandą šuo abiejų vairuotojų pėdomis pasieniečius vedė apie 5 kilometrus, kol prisivijo du vyrus.

Vieną jų sulaikė Volfo šeimininkas Kapčiamiesčio užkardos pasienietis, o kitas, perbridęs upelį, bėgo toliau. Kadangi vyras nepaisė VSAT pareigūno reikalavimo sustoti, kinologas paleido Volfą davęs jam komandą sulaikyti įtariamąjį. Keturkojis greitai nulėkė paskui bėglį ir netrukus jį prisivijo. Pamatęs Volfą vyras išsigando ir griuvo ant žemės. Vokiečių aviganis jį pasaugojo tol, kol atskubėjo pasieniečiai, kurie bėglį sulaikė.

Paaiškėjo, kad vogtus automobilius į Lietuvą varę vairuotojai yra 42-ejų ir 48-erių Kauno gyventojai. Juos pasieniečiai uždarė į areštinę.

Penktadienį apie 1 val. tame pačiame kelyje, kuriuo į Lietuvą važiavo minėti Austrijoje vogti automobiliai, pasieniečiai aptiko likimo valiai paliktą dar vieną „BMW 5ER REIHE“ lietuviškais numeriais. Vėliau nustatyta, kad numeriai yra vogti Kaune, o pats automobilis – Olandijoje. Šios mašinos paieška irgi buvo paskelbta trečiadienį.

Mašina, pirminiais duomenimis, 2007 m. laidos, buvo apie kilometrą nuo sienos su Lenkija. Manoma, kad dideliu greičiu įvažiavusio į Lietuvą automobilio vairuotojas, leisdamasis nuokalne, posūkyje nesuvaldė mašinos, kuri nulėkė nuo kelio ir įstrigo sniege. Ją vairavęs asmuo pasišalino.

Visi trys BMW saugomi Kapčiamiesčio užkardoje.


Dėl nusikaltamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.