Papildyta 13.20 val.: Eismą magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 38 km. kelininkai atidarė apie 12.20 val. Įspėjama, kad dėl avarijos padarinių likvidavimo darbų gali susidaryti spūstis.

Papildyta 11.05 val.: Mikroautobusu važiavę keturi žmonės grįžinėjo iš Anglijos į Lietuvą. Visi jie važiavo pas artimuosius praleisti artėjančias šventes. Dėl Panevėžio miesto gyventojo 19 m. M. B. gyvybės kovoja medikai. Jis gydomas reanimacijoje. Sunkiai sužalota ir Pasvalio rajono gyventoja 23 m. M. B. Jie abu gydomi Marijampolės ligoninės Reanimacijos skyriuje. Dar dviejų keleivių būklė stabili. 19 m. T. V. ir 24 m. M. V. deklaravę, kad gyvena Jungtinėje Karalystėje. 

Papildyta 09.40 val.: Kelininkai praneša, kad dėl eismo įvykio magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 38 km draudžiamas eismas. Vairuotojams rekomenduojama važiuoti apylanka keliu Nr. 230 Mauručiai–Vinčai–Puskelniai (apylankos ilgis 23 km).

Į įvykio vietą išsiųstos Marijampolės APGV pajėgos. Informuota Marijampolės AVPK budėtojas ir Marijampolės GMP.

Kaip DELFI informavo Marijampolės ugniagesiai, per avariją vienas žmogus žuvo. Netrukus paaiškėjo, kad vyras praradęs sąmonę, tačiau medikai pastebėjo gyvybės ženklus, tad jį skubiai nuvežė į ligoninę.

Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Valdymo organizavimo skyriaus viršininko Artūro Žemaitaičio žiniomis, dar trys žmonės buvo sužeisti. Du sužeistieji medikams buvo perduotas greičiau nei per pusvalandį. Dar vieną sužeistąjį išvaduoti teko ugniagesiams, vyrui buvo prispaustos kojos.

Sunkiai sužalotas ir sąmonę praradęs vyras vairavo mikroautobusą „Mercedes Sprinter“. Pirminiais duomenimis, nuo Kauno važiavęs vilkikas slidžiame kelyje tapo nevaldomas ir stovo vadinamomis žirklėmis. Vilkikas nuslydo į priešingą eismo juostą, kuria tuo metu važiavo mikroautobusas su priekaba. „Mercedes Sprinter“ vežėsi dar vieną automobilį, tad per avariją po vilkiko smūgio, į mikroautobusą dar trenkėsi priekaba.

Kokius sužalojimu patyrė keleiviai, kurių viena mergina, medikai pareigūnams praneš vėliau.