Rytų Europos aviganių veislės šuniukas Kiera atsirado šeimoje vos prieš tris mėnesius. O Didįjį penktadienį, kai Artūras buvo darbe, Svetlana nuvedė šuniuką į veterinarijos kliniką paskiepyti nuo pasiutligės.

„Tai nutiko apie vienuoliktą valandą. Iš veterinarijos klinikos atėjau prie „Maximos“ M. K. Čiurlionio gatvėje, pririšau šunį prie tam skirto stovo ir su vaiku užėjau į vidų. Užtrukom ne daugiau kaip 15 minučių“, – pasakojo jauna moteris.

S. Anučina nustėro, kai išėjusi iš parduotuvės pamatė, jog Kieros nebėra. Pirmiausiai ji kreipėsi į prekybos centro apsaugą, o paskui apsiverkusi nuėjo į Druskininkų policijos komisariatą ir paskelbė apie vagystę feisbuke.

Statybininku dirbantis Artūras tądien buvo Veisiejų miestelyje, už trijų dešimčių kilometrų nuo Druskininkų.

„Kai žmona paskambino ir pasakė, kad pavogė mūsų šunį, aš buvau ant pastolių, tai iš to netikėtumo ir susijaudinimo man net langas iš rankų iškrito“, – kalbėjo A. Gaidukevičius.

Prekybos centro saugos kameros užfiksavo, kad šunį nusivedė, pasak S. Anučinos, raudonplaukė vidutinio amžiaus moteris, vilkėjusį juodą striukę ir džinsus. O po dviejų valandų Druskininkų policijos pareigūnai jau pranešė, kad įtariamoji vagilė sulaikyta ir šuo surastas.

Moteris spėjo kažkur išmesti pavadėlį su antkakliu ir bandė įtikinti policijos tyrėjus, neva tas šuo jos. Tačiau Svetlana pateikė Kieros dokumentus, o jos pašauktas šuo, pamatęs tikrąją šeimininkę, šokinėjo iš džiaugsmo.

„Buvau nustebintas, kaip operatyviai sureagavo į mūsų skundą tyrėjai Raimundas Karpuška ir Darius Kaziukonis. Aš apšalęs, nemaniau, kad taip gali policija užsiimti – dingęs šuva juk ne žmogus ar tūkstančius eurų kainuojantis automobilis. Jaučiuosi dėkingas pareigūnams, kad mūsų šeimos Velykos bus iš tikrųjų džiaugsmingos,“ – džiaugėsi Artūras.