Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme vyrui teko pasakoti, kas jam šovė į galvą vairuoti, kai dėl girtumo vos paėjo. Pasekmės tragiškos – vairuodamas vilkiką „Mercedes Benz“, D. Chernyakas apdaužė „VW Sharan“. Po to mašiną pasuko link angarų, kur pervažiavo savo tautietį. Nuo patirtų sužalojimų 1985 m. gimęs Kazachstano Respublikos pilietis, mirė iš karto.

Vairuotojui nustatytas 2,19 prom. girtumas. Iš karto po kraupaus įvykio, jis nė nesugebėjo pūsti į alkoholio matuoklį.

Į teismą atvestas vyras neslėpė, kad pats išsigando, supratęs, kad kolega negyvas. Pirminės apklausos metu jis ne viską nuodugniai prisiminė, teisinosi buvęs pavargęs ir girtas.

Užsienio piliečiui prokurorai prašė skirti suėmimą maksimaliam galimam laikotarpiui – ne vietinis, avariją padarė girtas, o po dar buvo pabėgęs, tiesa, neilgam. 15 minučių pasivažinėjęs už įmonės teritorijos tvoros, kurią sulaužė išvažiuodamas, D. Chernyakas sugrįžo.

Trečiadienį teismas iš dalies tenkino prokuroro prašymą. Kazachstano Respublikos pilietis suimtas dviem mėnesiams.

Pirmadienį ryte, apie 10 val. įvykusios avarijos liudytojais tapę žmonės buvo šokiruoti ir pasipiktinę. Girtas D. Chernyakas nieko neklausė, kai sėdo prie vairo, negirdėjo šūksnių, kad sustotų. Po to jau ėmė atgailauti, tačiau neatsakingas poelgis pareikalavo jauno žmogaus gyvybės.

Suimtam užsieniečiui pagal pareikštus įtarimus greisia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.