Prokuratūra pranešta, kad nuteistasis sunaikinto turto šeimininkams taip pat privalės atlyginti 190 tūkst. litų vertės padarytą žalą.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad pernai spalio 16 dieną būdamas neblaivus S. G. tyčia apipylė benzinu ir sudegino poilsio namą su jame buvusiais namų apyvokos daiktais.

Po to padegė kitą vasarnamį, laimei, gaisras jame neįsiplieskė. Patikėtą turtą už atlygį saugojęs asmuo taip pat kaltinamas išdaužęs dar dviejų gyvenamųjų namų stiklų paketus bei iš vieno jų pagrobęs įvairių alkoholinių gėrimų. Bendrai sunaikinto turto savininkams padaryta beveik 238 tūkst. litų turtinė žala.

Šio nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuroro Vigando Jurevičiaus teigimu, anksčiau keletą sunkių nusikalstamų veikų padaręs asmuo nebuvo teisiamas, nes jam būdavo skiriamos priverčiamosios medicininės priemonės, tačiau po to jis vėl nusikalsdavo.

Šį kartą teismo medicinos ekspertai pripažino, kad kaltinamasis suprato savo veiksmus ir gali už juos atsakyti. Tad teismas, konstatavęs, kad asmuo yra linkęs pažeidinėti įstatymus, elgiasi necivilizuotai, o jo padarytos veikos sukėlė ypač sunkių padarinių, nutarė, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti tik paskyrus jam laisvės atėmimo bausmę.

Baudžiamasis kodeksas už turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu numato laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.