Šių reidų metu, penktadienį-sekmadienį, policijos pareigūnams įkliuvo 131 neblaivus dviračių vairuotojas, 108 neblaivūs vairuotojai ir 2 neblaivūs vadeliotojai.

Tarp patikrintų 8 244 vairuotojų lengvas girtumo laipsnis nustatytas 58, iš jų - 5 pradedantieji vairuotojai (neturintys dvejų metų vairavimo stažo). Vidutiniškai apsvaigę nuo alkoholio buvo 30 vairuotojų ir 20 - sunkiai apgirtę. T. y. 1,3 proc. patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs. Nustatyti ir dar 79 vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Daugiausia neblaivių vairuotojų - 20 išaiškinta Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Klaipėdos - 18, Panevėžio - 15 ir Šiaulių - 10.

Visas „būrys“ - net 34 neblaivūs dviračių vairuotojai išaiškinti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, 19 - Marijampolės, 16 - Alytaus, 14 - Vilniaus ir Telšių - 12.

Anykščių ir Kretingos rajonuose į policijos pareigūnų rankas įkliuvo po neblaivų vadeliotoją.

Dar kartą eismo dalyviams primename, kad policijos pareigūnai visoje šalyje nuolat vykdo prevencines saugaus eismo užtikrinimo priemones ir apie jas visuomenė iš anksto informuojama.

Šią vasarą, kaip ir keletą pastarųjų metų, kiekvieną savaitgalį policijos pareigūnai šalies keliuose rengs reidus, kurių metu tikrins transporto priemonių vairuotojų blaivumą, apsvaigimą nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.