Kovo 25 d. apie 18 val. mažametė pabėgo iš namų, esančių Varėnos r., Varėnos sen., Sarapiniškių K. ir iki šiol negrįžo. Kartu su savimi mergaitė išsivedė du šunis.

Mergytės niekaip negalėjusi rasti mama paprašė policijos pagalbos. Moteris taip jaudinosi dėl savo mažylės, kad net pamiršo pareigūnams perduoti jos nuotrauką.

Kovo 25-osios vakare mergaitės ieškojo pasieniečių sraigtasparnis, kinologai su šunimis ir Varėnos rajono policijos pareigūnai.

Kovo 26-ąją, nuo pat ankstaus ryto mergaitės ieško daugiau kaip 130 pareigūnų, į orą pakeltas sraigtasparnis, aplinkinės apylinkės „šukuojamos“ pasitelkiant tarnybinius šunis.

Apie 10 val. moteris sulaukė geros žinios. Pabėgusi mergytė rasta Genionių kaime. Įtariama, kad naktį ji praleido apleistame pastate.

Pirminiais duomenimis, intensyviai ieškoję pareigūnai nusprendė patikrinti vieną sodybą Genionių kaime. Jų nuojauta neapgavo - mergytė buvo prie pastato, o pamačiusi pareigūnus ji jiems pamojavo.

Apie surastą mažąją pabėgėlę pareigūnai tuoj pat pranešė kolegos ir medikams. Jie mergytę išvežė į ligoninę apžiūrai. Vaikas nebuvo sušalęs. Mergytė naktį ištikimai šildė ir saugojo kartu iš namų išsivesti šunys.

Pirminiais duomenimis, mergaitės sveikatai pavojaus nėra. Mažametę apžiūrėjo ir toliau globoja medikai.

Mergaitės dingimo priežastis ir aplinkybes aiškinasi policija.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Česlovas Mulma dėkoja visoms Vidaus reikalų sistemos tarnyboms, prisijungusioms prie mažametės paieškos, operatyviai atlikusiems paieškos veiksmus ir suradusiems mergaitę: „Susitelkę, kaip viena komanda, pasiekėme geriausią rezultatą“.