Šiaulių apygardos Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroro Gintaro Girgždžio teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dvidešimtmečiui pareikšti dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus pareigūnai, metu buvo nustatyta, kad gegužės 7-osios vakarą grupelė jaunuolių leido vakarą prie vandens telkinio. Apie vidurnaktį nusprendę važiuoti namo, jaunuoliai susėdo į du automobilius ir susiruošė vykti namo.

Vienam ekipažui išvykus, kitas dar neskubėjo. Prie antrosios mašinos vairo atsisėdo šioje byloje kaltinamas B. Š., o dar du draugai, norėdami „pasivažinėti“, užlipo ant automobilio variklio dangčio. Pavažiavęs kelis šimtus metrų vairuotojas stabdė automobilį, norėdamas, kad vaikinai nuliptų. Gale sėdėję dar du draugai taip pat ragino drąsuolius liautis kvailioti, praneša Generalinė prokuratūra.

Tačiau vaikinai nepakluso. Vairuotojas vėl pradėjo judėti ir pavažiavęs kelis šimtus metrų, pastebėjo, kad ant dangčio liko sėdėti tik vienas „keleivis“.

Išlipę iš automobilio jie draugą rado už kelių metrų nukritusį ant žemės.

Nedelsiant buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba ir policija. Nukentėjęs vaikinas buvo išvežtas į ligoninę. Deja, išsaugoti jo gyvybės nepavyko – dėl sunkių sužalojimų po dviejų parų vaikinas mirė.

Pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 6 dalį kaltinamam dvidešimtmečiui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.